News

Komentari 0

Pala šestorica dilera: Prodavali i kupovali marihuanu i 'speed', odredili im istražni zatvor

Pala šestorica dilera: Prodavali i kupovali marihuanu i 'speed', odredili im istražni zatvor

Policija u Slavonskom Brodu i Zagrebu tijekom višemjesečne kriminalističke istrage kod šestorice dilera pronašla i zaplijenila više od 1,3 kile droge amfetamin i marihuana

Policijski službenici krim policije PU brodsko-posavske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šestero ljudi u dobi od 35, 40, 41, 46, 53 i 60 godina na okolnosti počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policija sumnjiči 53-godišnjaka da je od početka lipnja do početka listopada 2021. u više navrata kupovao veće količine droge amfetamin (speed) od 46-godišnjaka i 60-godišnjaka s područja Zagreba, a potom je kupljenu drogu miješao s punilima, povećavajući joj masu, pakirao u paketiće i neovlašteno prodavao, a nakon toga je najmanje 11 puta marihuanu i amfetamin prodao za razne novčane iznose, a 41-godišnjaku najmanje u dva navrata prodao 46,28 grama droge amfetamin. 

Nadalje je utvrđeno da je 41-godišnjak, od početka lipnja do 25. studenoga, u više navrata kupovao veće količine droge amfetamin od 53-godišnjaka, te od nepoznate osobe drogu marihuanu, koju je potom na adresi svog prebivališta, vagao pakirao u paketiće, te je tako najmanje 33 puta kupljenu drogu prodavao osobama u raznim količinama i za razne novčane iznose.

Također je utvrđeno da su 46-godišnjak i 60-godišnjak na području Zagreba u dva navrata za nekoliko desetaka tisuća kuna prodali 53-godišnjaku 1007,15 grama amfetamina. Potvrda tome je da su policijski službenici krim policije 29.kolovoza od 53-godišnjaka oduzeli 503,05 grama droge amfetamin te 1.listopada još 504,1 grama amfetamin. Po nalogu Županijskog suda u Slavonskom Brodu i Zagrebu 25. i 26. studenog pretraženi su domovi i automobili koje koriste osumnjičeni, tom prilikom kod 41-godišnjaka je pronađeno i oduzeto 11 grama marihuane i predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da su 35-godišnjak i 40-godišnjak, od početka lipnja do 24.studenog ove godine nabavljali veće količine droge marihuane i amfetamin, koje su potom, vagali, pakirali i dalje neovlašteno prodavali. Policija sumnjiči 35-godišnjaka da je u najmanje 39 navrata prodao drogu marihuana i amfetamin u raznim količinama i za razne novčane iznose, dok je 40-godišnjak drogu marihuanu prodao u najmanje 34 navrata. Prilikom pretrage prostorija i automobila (24.studenog) koje koristi 35-godišnjak, a temeljem sudskog naloga, pronađeno je i oduzeto 77 grama marihuane, 246 grama amfetamina, 71 gram bijele praškaste tvari nepoznatog sastava, te drugi predmeti koji se dovode u vezu u počinjenjem kaznenog djela, a pretragom doma i prostorija koje koristi 40-godišnjak pronađeno je i oduzeto 10 grama marihuane i drugi predmeti koji se dovode u vezu s kaznenim djelom.

Protiv osoba koje su nabavljale drogu od osumnjičenika, podnijeto je 16 optužnih prijedloga zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Šestorica osumnjičenih uz kaznene prijave predana je prvo pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske a potom im je sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor i predani su u zatvor u Požegi.

Neslužbeno doznajemo da je većina od šestorice osumnjičenika policiji otprije poznata po navedenim kaznenim djelima neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Prijeti im kazna zatvora od 1 do 12 godina.

Najčitaniji članci