Obavijesti

News

Komentari 9

'Pali' suradnici Džihadi Johna: 'Beatlesi' su odrubili 27 glava

'Pali' suradnici Džihadi Johna: 'Beatlesi' su odrubili 27 glava
1

Aleksanda Kotey i El Shafee Elsheikh pripadali su četveročlanoj ćeliji nazvanoj 'Beatlesi' zbog svoga britanskog naglaska, a američke vlasti tvrde da je riječ o ćeliji koja je dekapitirala više od 27 zapadnih taoca

VIDEO

Dvojicu britanskih državljana za koje se vjeruje da su pripadnici ozloglašene ćelije Islamske države pali su u ruke sirijsko-kurdskih boraca, objavili su američki dužnosnici, javlja BBC. 

Aleksanda Kotey i El Shafee Elsheikh pripadali su četveročlanoj ćeliji nazvanoj 'Beatlesi' zbog svoga britanskog naglaska, a američke vlasti tvrde da je riječ o ćeliji koja je dekapitirala više od 27 zapadnih taoca, a nepoznat je točan broj ljudi koje su mučili.

Navodni vođa grupe bio je Mohammed Emwazi, ili Džihadi John, jedan od najistaknutijih krvnika Islamske države koji je poginuo u zračnom napadu u Siriji prije tri godine. Pripadnik ćelije bio je i Aine Davis koji je u Turskoj prošle godine optužen za terorizam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Džihadi John bio je glavni protagonist video snimki na kojima pripadnici Islamske države (ISIL) brutalno odrubljuju glave taocima. Bio je odjeven je u crno, vitlao nožem i govorio britanskim naglaskom, prijeteći zapadnim državama i njihovim političkim vođama.

Prvi se put na video snimci pojavio u kolovozu 2014. kad je ubijen američki novinar James Foley. Kasnije je sudjelovao u dekapitacijama američkog novinara Stevena Sotloffa, škotskog humanitarca Davida Hainesa, koji je inače oženio Siščanku, engleskog humanitarca Alana Henninga, američkog državljanina Petera Kassiga i japanskog novinara Kenjija Gota.

David Haines bio je britanski državljanin koji je u Hrvatskoj zasnovao obitelj, a otet je u Siriji 2013. godine. Ubijen je u rujnu 2014. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.