Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
51 komentara

Panenić: Ovo su prouzročile prethodne političke garniture

Ministar koji je donio odluku da poskupi struja je već u prethodnom mandatu otišao s vlasti. Ovo je zapravo posljedica njegovog rada, optužuje tehnički ministar

Foto: Screenshot/Nova TV
51 komentara

Tehnički ministar Tomislav Panenić o poskupljenju računa za struju govorio je i u Dnevniku Nove TV gdje je za sve optužio prethodnu vlast i bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka

- Pa rješenje definitivno moramo naći. Ovaj puta moramo reći da ovo mora zaobići građane jer ovo su na neki način prouzročile prethodne političke garniture koje su određenim interesnim grupama dale mogućnost da na račun građana zarade na svojim projektima - rekao je Panenić.

- Ministar koji je donio odluku da poskupi struja je već u prethodnom mandatu otišao sa vlasti. Ovo je zapravo posljedica njegovog rada. Ja stojim iza toga da Most treba obnašati i dalje dužnost u Ministarstvu gospodarstva, znači ministar iz Mostove kvote, upravo da ne bi došlo do ovakvih slučajeva kao što smo sada imali - kazao je.

Panenić tvrdi da će Most naći rješenje za kompenzaciju poskupljenja.

- Znači ovako, imamo dva modela. Jedan je onaj fiskalni o kojem se već pričalo gdje se može ići spuštanjem PDV-a, a drugi je razgovor s opskrbljivačima električne energije i s regulatorima. Tamo se može pronaći prostor. Prema tome, očekujem kedan i drugi model da daju taj prostor da se ovo povećanje anulira - rekao je i dodao da odluku moraju donijeti do 1. listopada kako bi 1. siječnja iduće godine stupila na snagu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message