News

Komentari 12

PANIKA U VRTIĆU: Djeco, bježite, past će strop...

PANIKA U VRTIĆU: Djeco, bježite, past će strop...

ZA DLAKU: Teta u vrtiću vidjela je da pada žbuka. Izvukla je djecu. Vidjela je da neonska svjetiljka visi na kabelu na dijelu stropa. Nitko nije ozlijeđen

Odgojiteljica u riječkom vrtiću Potok u utorak je oko 15 sati budila djecu koja su spavala. Bilo ih je trinaest u dobi od jedne do tri godine. Spremala ih je za odlazak iz vrtića jer su po neke od njih došli roditelji. Primijetila je da sa stropa pada žbuka. Maknula je djevojčicu koja se nalazila na krevetiću ispod. S kolegicom je svu djecu premjestila u drugu prostoriju. Tad je shvatila da neonska svjetiljka visi na kabelu na dijelu stropa na kojem je žbuka počela otpadati, rekla je Marija Katalin (57), voditeljica vrtića Potok. Odmah su pozvali majstora, koji je skinuo lampu i spustio je na pod. Nasreću, svjetiljka nije pala i nitko nije ozlijeđen. Vrtić su adaptirali ljetos, a u popravke je uloženo 3,2 milijuna kuna. Obnovili su zidove, krov, prozore i sanitarne čvorove.
- U srijedu smo obavijestili nadležne osobe iz Grada Rijeke i izvođače radova kako bi utvrdili zašto je žbuka popucala i provjerili sigurnost svih svjetiljki u vrtiću. Ovo se nikako nije smjelo dogoditi - dodala je Katalin. Dok majstori potpuno ne poprave krov, mališani će boraviti u drugoj prostoriji.

Najčitaniji članci