News

Komentari 31

Papa Franjo: Ne gubite nadu u krizi nastaloj zbog korone, sve je moguće započeti ispočetka

Papa Franjo: Ne gubite nadu u krizi nastaloj zbog korone, sve je moguće započeti ispočetka

Papa je pred 200 vjernika i svećenika pozvao da se krene ispočetka i nikada ne gubi nada. Broj prisutnih na misi ograničen je zbog pandemije koronavirusa

Papa Franjo je u misi na Veliku subotu iz bazilike svetog Petra pozvao vjernike da ne gube nadu u krizi nastaloj zbog koronavirusa. 

- U vremenu mraka, kad se čovječanstvo nosi s pandemijom i drugim problemima, kršćani moraju u srce primiti uskršnju poruku anđela da se ne boje - rekao je 84-godišnji čelnik katoličke crkve u bazilici svetog Petra. 

- Jedna od poruka Uskrsa je da je sve moguće započeti ispočetka. Čak i iz ruševina ljudske povijesti, Bog je stvorio nešto novo - kazao je Franjo. 

- Iz ruševina naših srca, Bog može stvoriti umjetničko djelo, iz uništene ostavštine našeg čovječanstva, Bog može stvoriti novu povijest - poručio je. 

Papa je pred 200 vjernika i svećenika pozvao da se krene ispočetka i nikada ne gubi nada. Broj prisutnih na misi ograničen je zbog pandemije koronavirusa. 

Papa je na početku ceremonije u subotu u zamračenu baziliku svetog Petra ušao s uskršnjom svijećom, simbolom svjetla Isusa Krista. 

Sveti Otac u nedjelju će uputiti tradicionalni blagoslov "Urbi et Orbi".

Najčitaniji članci