News

Komentari 4

Papa Franjo neće voditi misu u nedjelju: 'On se još oporavlja'

Papa Franjo neće voditi misu u nedjelju: 'On se još oporavlja'

"To je potpuno prirodno, Papa se i dalje oporavlja", objavila je Sveta Stolica i najavila da će se papa Franjo ipak pojaviti u podne na prozoru Apostolske palače kako je učinio i prošli tjedan

Papa Franjo, kojem je 4. srpnja obavljena operacija divertikulusa debelog crijeva, neće predvoditi misno slavlje u nedjelju u bazilici sv. Petra u Rimu već će nastaviti oporavak, objavio je Vatikan.

"To je potpuno prirodno, Papa se i dalje oporavlja", objavila je Sveta Stolica i najavila da će se papa Franjo ipak pojaviti u podne na prozoru Apostolske palače na tradicionalnom angelusu kako je učinio i prošli tjedan.

Misno slavlje u nedjelju, kada će se prvi put obilježiti Dan djedova, baki i starijih osoba, predvodit će dva sata ranije, u 10 sati, prelat Rimske kurije, mons. Rino Fisichella.

Papi je uklonjen dio debelog crijeva u bolnici Gemelli i pri napuštanju te ustanove u kojoj je bio hospitaliziran deset dana pri povratku u svoju rezidenciju u Vatikanu, Franjo se zaustavio u rimskoj bazilici sv. Marije Velike.

Fotografije su tada pokazale da se Papa kreće u invalidskim kolicima.

Najčitaniji članci