Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
117 komentara

Papa molio za mir u svijetu, pogotovo u Palestini i Siriji

Papa Franjo predvodio je prvu uskrsnu misu na otvorenom od svog izbora na Trgu svetog Petra u Vatikanu od 10 sati, nakon čega je odaslao poruku Urbi et orbi

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
117 komentara

Papa Franjo predvodio je prvu uskrsnu misu na otvorenom od svog izbora na Trgu svetog Petra u Vatikanu od 10 sati. Nakon mise Papa je u podne odaslao poruku 'Urbi et orbi' - Gradu i svijetu s balkona bazilike Svetog Petra. 

- Draga braćo i sestre u Rimu i diljem svijeta, sretan vam Uskrs - započeo je Papa obraćanje i dodao da objava ove poruke za njega predstavlja veliku radost. 

- Krist je uskrsnuo - rekao je Papa koji je svojom porukom "Urbi et orbi" pozvao na mir u Aziji, Africi i na Bliskom istoku. Dotaknuo se i sukoba između Izraela i Palestine te pozvao sve da mole da se sukob riješi. Posebno je izdvojio 'dragu Siriju'.

-- Koliko krvi je proliveno. Koliko još patnje mora biti prije nego se pronađe neko političko rješenje - pitao se Papa. 

- Krist je naš mir i kroz njega molimo za mir u cijelom svijetu - poručio je Papa tisućama okupljenih vjernika, a izostala je tradicionalna čestitka na brojnim svjetskim jezicima. 

Uskrs je najvažniji kršćanski blagdan. 

Papa je predvodio i bdijenje u subotu na kojem je apelirao na one koji ne vjeruju te na sve 'posrnule' kršćane da iskorače prema Bogu. 

 - Neka uskrsli Isus uđe u vaše živote, pustite ga u svoja srca kao prijatelja, s povjerenjem. On je život! Ako ste ga dosad držali podalje, iskoračite prema njemu. On će vas primiti raširenih ruku - rekao je Papa.   

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message