Obavijesti

News

Komentari 478

Papa: Gospa ne radi u pošti da bi nam svaki dan slala poruke

Papa: Gospa ne radi u pošti da bi nam svaki dan slala poruke
1

Papa je na misi rekao kako takve priče udaljuju od Evanđelja i od mira. Ove papine riječi mogle bi se dramatično odraziti na vjerovanje o ukazanjima u Međugorju

VIDEO

Papa Franjo je u propovijedi na misi u Domu Sveta Marta u četvrtak izjavio kako Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda, koji svaki dan šalje poruke.

- Duh znatiželje nas udaljuje od Duha mudrosti, jer nas zanimaju samo pojedinosti, novosti, svakodnevne nevažne priče. Ili kako nešto učiniti? To je radoznalost, duh znatiželje. Duh znatiželje nije dobar, jer je duh rastresenosti, udaljavanja od Boga - komentirao je Papa prvo čitanje Knjige mudrosti, javlja Večernji list.

Papa je istaknuo kako je "Gospa Majka koja nas voli sve", ali nije ravnatelj poštanskog ureda. Naglasio je kako takve priče udaljuju od Evanđelja, od Duha Svetoga te od mira i mudrosti.

- Isus je rekao kako Kraljevstvo božje ne dolazi u oblicima koje privlači pažnju, već dolazi s mudrošću. Kraljevstvo nebesko je među vama, rekao je Isus. Također, rekao je kako nam to daje mudrost i mir - naglasio je papa Franjo, prenosi Romereports.

Mafija prijeti atentatom na papu Franju

U medijima se u četvrtak pojavila i vijest kako mafija sprema atentat na papu Franju, koji ih je razljutio izjavom da treba riješiti problem korupcije.

Od preuzimanja pontifikata u travnju, Papa je jasno naglasio kako želi osloboditi Svetu stolicu korupcije i 'počistiti' Vatikansku banku koja je dugo korištena za pranje novca.  U jednoj do svojih prvih propovijedi Papa je pozvao mafiju da se pokaje za iskorištavanje i porobljavanje ljudi.

Najdojmljivija je bila Papina propovijed protiv korupcije ovaj tjedan, kada je rekao da grešnici zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more

Papin 'križarski rat protiv korupcije' posebno zabrinjava pripadnike mafije Ndrangheta. Gratteri tvrdi kako su oni, koje je dosad hranilo bogatstvo i moć koji su dolazili direktno od Crkve, postali nemirni i nervozni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 478
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu