Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
64 komentara

'Papučarska mafija' na Fejsu: U mjesec dana zaradili 24.000 kn

Srbija: Žena je vidjela na Facebooku da se u jednoj grupi prodaju lijepe, brendirane klompe pa je poslala poruku adminu i naručila te platila poštaru koji je donio robu. Dobila je jeftine papuče

Foto: Screenshot/Facebook
64 komentara

Milena O. iz Beograda je preko Facebook grupe naručila klompe i platila ih je 2000 dinara (oko 126 kuna), ali je dobila paket u kojem su se nalazile nekvalitetne platnene papuče kakve se na tržnici mogu kupiti za oko 13 kuna. 

- Vidjela sam na Facebooku da se u jednoj grupi prodaju lijepe, brendirane klompe pa sam poslala poruku adminu i naručila te platila poštaru koji je donio robu. Kada sam vidjela što sam dobila opet sam kontaktirala admina, ali nisam dobila odgovor. Onda sam nazvala broj mobitela koji je bio na stranici, ali mi se nitko nije javio - rekla je Milena. Kaže da nije jedina koju su prevarili jer ima puno komentara bijesnih kupaca, piše Blic. 

Foto: Screenshot/Facebook - Prijatelji koji pratite stranicu "Klompe i sobne papuče", pogledajte što sam dobila umjesto klompi. Kad sam se pokušala žaliti, blokirali su me, a broj koji ima kao kontakt je ugašen i odbijaju se pozivi. PAZITE, nemojte da i vas prevare - napisala je jedna druga žena.  

- Saznala sam od dostavljača da je trgovac-prevarant, koji stoji iza ove, sada ugašene, Facebook grupe, tijekom listopada poslao 190 paketa. To znači da je, prodajući papuče od 2.000 dinara, uspio "zaraditi" čak 380.000 (oko 24.000 kuna) tijekom samo jednog mjeseca - tvrdi razočarana Milena. Ona misli i da se radi o dobro osmišljenoj kriminalnoj aktivnosti.

- Iznos za koji varaju kupce je manji od 5.000 dinara (oko 315 kuna), što znači da se radi o kaznenom djelu sitne prijevare koju tužitelji ne gone po službenoj dužnosti pa oštećeni moraju sami tužiti osumnjičenog. S druge strane, iznos od 2.000 dinara je za mnoge iznos zbog kojeg se neće žaliti policiji. To prevaranti znaju, i vješto koriste. Međutim, po mom mišljenju, radi se o organiziranoj kriminalnoj aktivnosti, kojom je oštećen veliki broj građana - kaže.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message