Obavijesti

News

Komentari 35

Par je držao ropkinju u Poreču: Polijevali je solnom kiselinom...

Par je držao ropkinju u Poreču: Polijevali  je solnom kiselinom...
1

Državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv bračnog para kojeg tereti da su 10 mjeseci u Poreču držali zatočenu 43-godišnjakinju iz okolice Slavosnkog Broda

VIDEO

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bračnog para, 32-godišnjaka i 31-godišnjakinje, koje tereti da su deset mjeseci u Poreču držali zatočenu 43-godišnju ženu iz okolice Slavonskog Broda, prisiljavajući ju da za njih besplatno radi uz sustavno psihičko i fizičko zlostavljanje, u koje se ubraja i polijevanje solnom kiselinom te gašenje opušaka po tijelu.  

Pulsko Općinsko državno odvjetništvo na internetskim je stranicama objavilo da 32-godišnjaka tereti za kaznena djela trgovanja ljudima, protupravnog oduzimanja slobode i teške tjelesne ozljede, dok je njegova godinu dana mlađa supruga optužena za trgovanje ljudima i protupravno oduzimanje slobode.

Doznaje se da su supružnici iz okolice Zadra prošle godine doselili u Poreč, gdje su u Ulici Otokara Keršovanija u samom središtu grada otvorili ugostiteljski objekt u kojemu su zaposlili nesretnu ženu.  

Optuženi su da su od rujna 2015. do 17. srpnja 2016. psihički i fizički zlostavljali 43-godišnjakinju s ciljem da za njih radi bez plaće, koristeći pritom činjenicu da žena nema financijskih mogućnosti za samostalan život. Ona je tako za njih neprijavljeno obavljala poslove djelatnika u kuhinji i poslove ugostiteljstva, kao i kućne poslove. Pritom su joj, kako stoji u optužnici, držali pod nadzorom mobilni telefon, učestalo joj govorili kako nema kamo otići i kako mora raditi za njih radi otplate pretjerano određenog duga. Uvjeravali su ju i kako je njezini roditelji ne žele, istovremeno joj prijeteći da će nauditi njoj i njezinim roditeljima i sestrama ako ode od njih.

Na teret im se stavlja i da su joj stavili vrećicu na glavu i gušili ju, da joj je 31-godišnjakinja u jednom navratu škarama ošišala kosu, a u drugom ju natjerala da se sama ošiša ispred nje. Više puta su joj nanosili opekline, ubodne i rezne rane, a 31-godišnjakinja i da je ženu polila solnom kiselinom po leđima, gasila opuške cigareta na njenom tijelu te je nožem ubadala u lijevo bedro i stražnjicu.

U više je navrata zatražila od supruga da 43-godišnjakinju istuče pred njom, nakon čega ju je ovaj znao udarati rukama po glavi i tijelu. Kako bi prikrili zlostavljanje i vidljive ozljede po njezinu tijelu, zatvarali su ju bez hrane i vode.

Optužnicom je za optuženog muškarca predloženo produljenje istražnog zatvora bez mogućnosti jamstva zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok je protiv njegove supruge, koja je u međuvremenu puštena iz istražnog zatvora, predloženo određivanje mjera opreza zabrane približavanja oštećenici te zabrane uspostavljanja i održavanja veza s njom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...