Obavijesti

News

Komentari 134

Ako Janukovič ne da ostavku do 10 sati, krenut će u napad

Ako Janukovič ne da ostavku do 10 sati, krenut će u napad
10

Prosvjednici na Majdanu u petak su postavili ultimatum. Traže ostavku predsjednika Janukoviča do 10.00 sati u subotu. U suprotnom su spremni ići u napad sa oružjem

VIDEO

Samoobrana Majdana postavila je ultimatum, traže ostavku Janukoviča do 10.00 sati u subotu. Za vrijeme nastupa čelnika oporbe, posebno Vitalija Klička i Olega Tjahneboka, ljudi su ih izviždali.

Nakon toga, na scenu se popeo jedan od predstavnika Samoobrane Majdana i izjavio je da su lideri oporbe dužni tražiti ostavku predsjednika Viktora Janukoviča. U slučaju ako Janukovič ne bude dao ostavku, prosvjednici će biti spremni ići u napad s oružjem. Nakon izjave svi prisutni na Majdanu u Kijevu su ga pozdravili s velikim pljeskom.

Kasnije su se aktivisti pomolili za ubijenog kolegu Olega Kušneviča.

Kličko smatra da je planirani napad pogreška

Čelnik oporbene stranke UDAR Vitalij Kličko smatra da trenutna ostavka predsjednika Viktora Janukoviča nije realna.

- Janukovič neće dati ostavku, to nije realno - rekao je Kličko.

Političar je uvjeren da „treba ići korak po korak“.

Kličko također smatra da će masovni napad koji su prosvjednici obećali za subotu ujutro u slučaju da Janukovič ne da ostavku „biti velikom pogreškom“.

- Ne treba provocirati. Agresivna događanja nam nisu potrebna - dodao je Kličko.

'Potpišite sporazum ili ćete svi umrijeti'

Prije nego je potpisan dogovor između Viktora Janukoviča i oporbenih vođa kamera ITV televizije snimila je trenutak kada poljski ministar vanjskih poslova Radoslaw Sikorski upozorava ukrajinskog oporbenog vođu da će svi biti mrtvi ako ne podrže dogovor.  Kazao je kako će u suprotnom doći do izvanrednog stanja te da će se u sukob uplesti vojska.

Troje opozicijskih lidera u sjedištu predsjednika u Kijevu potpisali su sporazum o rješavanju krize s Viktorom Janukovičem. Potpisivanje je uslijedio nakon što je Janukovič najavio prijevremene izbore i formiranje vlade nacionalnog jedinstva. Potpisivanju su svjedočili ministri vanjskih poslova Europske unije koji su posredovali sklapanju dogovora.

Timošenko uskoro na slobodi?

Ukrajinski parlament je u petak izglasao zakon o oslobođenju lidera stranke Domovina, bivše premijerke Ukrajine Julije Timošenko iz zatvora.

Prvi s tim prijedlogom nastupio je izvanstranački zastupnik Vitalij Čudnovski. Zatim je oporba donijela Zakon o promjenama Kriminalnog zakona te Zakona o kaznenom postupku zakonika o 19. članku Konvencije UN-a protiv korupcije.

Zakon je podržalo 310 zastupnika.

Kako je poznato, Konvencija UN-a protiv korupcije bila je izglasana na Općoj skupštini UN-a 31. listopada 2003. godine.

Članak 19. ovog dokumenta navodi da je zlouporaba službenog položaja kažnjiva samo u slučaju namjerne akcije s ciljem dobivanja bilo kakvih nepravednih prednosti sebi ili drugoj fizičnoj ili pravnoj osobi.

Podsjećamo,  vrijeme sudskog procesa nad Timošenko 2011. godine u takozvanoj "plinskoj aferi" nije dokazana osobna dobit Timošenko kao rezultat potpisivanja dogovora o plinu Ukrajine s Rusijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C