Obavijesti

News

Komentari 91

Lex Todorić će pasti u Saboru? Most smatra da je zakon loš...

Lex Todorić će pasti u Saboru? Most smatra da je zakon loš...
1

Ivici Todoriću trebaju novi krediti za poslovanje, a pitanje je hoće li i on opstati u upravi Agrokora. Tomislav Panenić iz Mosta kaže da je zakon loš, a da su za njega doznali iz medija

VIDEO

 Trebali bi naučiti upravljati svojom imovinom da bi nekom drugom mogli nametati pravila, rekao je bivši Mostov ministar Tomislav Panenić u studiju 24sata.

Novi zakon, koji bi se mogao sutra naći na Vladi, predviđa za velike tvrtke prisilnu upravu koju imenuje država. Dok traje ta uprava, ne bi se mogao pokrenuti stečaj niti predstečaj. Izgleda da Most neće podržati taj zakon. Panenić kao zastupnik kaže da će on sigurno biti protiv u ovom obliku, a potvrdio je da zastupnici Mosta uopće nisu bili upoznati s njim. Smatra ga lošim.

- Treba omogućiti brzi dogovor vjerovnika i uprave pred sudom, a ne uvoditi državnu upravu - kaže Panenić i navodi da država ništa ne čini za Borovo i Petrokemiju, koje su u problemima i državne su tvrtke, a sad bi spašavala privatnu firmu.

- Država nema niti ljudi koji bi mogli voditi takav veliki sustav - smatra bivši ministar.

Iz kluba zastupnika Mosta potvrdili su nam da nisu zadovoljni što su o zakonu doznali iz medija, još nisu vidjeli zakon, ali kažu da se treba fokusirati na zaštitu dobavljača i radnika. Njihov zastupnik Miro Bulj već je rekao da je protiv zakona.

Panenić, s druge strane, ne skriva nezavodoljstvo ponašanjem HDZ-a i za to krivi upravo premijera Andreja Plenkovića. Kaže kako se on uopće ne brine za koordinaciju ministara i nema komunikaciju prema partnerima u svojoj vladi.

- Ako nema komunikacije, nema niti povjerenja. Povjerenje između partnera je narušeno i to se vidi jer sami izlazimo na izbore - tvrdi Panenić, ali ipak kaže kako ne bi bilo dobro da Vlada opet padne.

Nakon mnogih pozadinskih sukoba, od arhiva, porezne reforme, kadroviranja, Most i HDZ sad se opet razilaze. SDP i HNS najavili su da neće podržati zakon, a ako svi mostovci odbiju zakon, gotovo je nemoguće njegovo izglasavanje.

HDZ-ov ministar za imovinu Goran Marić rekao je da je zakon za zaštitu velikih tvrtki potreban jer postojeći okvir nije dobar. Međutim, iako je HDZ-ov član Vlade, kaže da ni on nije vidio zakon!?

U Agrokoru su i dalje trajali pregovori Ivice Todorića i banaka o uvjetima novih kredita. Čak i ako ih dobije, u dijelovima Agrokora, poput Konzuma, sigurno će ubuduće biti rezanja zaposlenih. U kojem opsegu, još nitko ne želi potvrditi.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu