Obavijesti

News

Komentari 6

Pastirica iz Omiša: 'Jednoj ovci su odrubili glavu i bacili je u bunar. Krvi je bilo posvuda'

Pastirica iz Omiša: 'Jednoj ovci su odrubili glavu i bacili je u bunar. Krvi je bilo posvuda'

Išla sam tragovima krvi i našla sam ispod lišća mali poklopac ispod kojeg je bio bunar i unutra bačena ovca odrubljene glave, kazala je šokirana pastirica koja godinama brine o stadu ovaca u omiškom zaleđu

VIDEO

Zajedno sa svojim prijateljem Jozom Miljakom brinem o stadu ovaca. Ovce su stacionirane u Radmanovim Mlinicama, ali odu u šetnju okolo. Prošle srijede odšetale su do mjesta Zvečanje poviše Gata gdje ih je netko dobro prebio, a jednoj ovci je odrubio glavu, kazala je za dalmacijadanas.hr potresena Antoneta Breznik, pastirica koja brine o stadu ovaca nedaleko od Omiša. 

Antoneta je tog dana, odnosno 19. listopada u prijepodnevnim satima u blizini mjesta Zvečanje svjedočila strašnim scenama.

- Imala sam što vidjeti, sve krvavo! Ovce krvave, prestrašene. Prestrašna scena! Išla sam tragovima krvi i našla sam ispod lišća mali poklopac ispod kojeg je bio bunar i unutra bačena ovca odrubljene glave - priča te dodaje kako se u blizini nalazi lovačka čeka gdje su pronašli ostatak stada.

- Zvali smo policiju, došli su nakon nekih pet sati i nisu bili ni nešto zainteresirani za taj događaj. Rekli su Jozi da mora sam izvadit ovcu, platiti odvoz strvine, ali ipak smo dobili i upute i savjet kako da to napravimo sami jer je to jako skupo - kazala je za dalmacijadanas.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Moje presveto stado: Svećenik Igor uzgaja jelene i ovce. 'Dio prodam, dio mijenjam za hranu'
Moje presveto stado: Svećenik Igor uzgaja jelene i ovce. 'Dio prodam, dio mijenjam za hranu'

Policija je potvrdila događaj te navela da su na pojilištu za divlje životinje pronađene uginule ovce.

-  Dana 19. listopada 2022. godine oko 11:27 sati Policijska postaja Omiš zaprimila je dojavu da je u blizini mjesta Zvečanje na predjelu Martića kukovi pored lovačke čeke na pojilištu za divlje životinje pronađena uginula ovca. Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su u bunaru na dubini oko cca 4 metra uočili lešinu ovce bez glave. O događaju je upoznat poljoprivredni inspektor i Veterinarska stanica u Omišu. U subotu smo dobili obavijest kako je životinja uklonjena iz bunara. Nadležna policijska postaje nema saznanja o bilo kakvom premlaćivanju stada ovaca - kazali su nam te dodali i kako su u kontaktu s Veterinarskom inspekcijom vezano uz mogućnost utvrđivanja vlasnika ovce te poduzimaju mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Ovo je navodno već treći slučaj napada na isto stado. Prva dva puta su životinje prebijene, a sada je jednoj odrubljena i glava. U trećem napadu nepoznatog počinitelja na njegovo stado, Jozo Miljak ostao je bez čak tri ovce jer su dvije ovce u ovom napadu bile toliko bile prebijene da ih je morao uspavati.

- Ovo nije humano. Otkinuti glavu životinji i odnijeti tu glavu, isprebijati ih toliko da im nije bilo spasa? Osoba koja je to napravila poznaje ovo mjesto, teren i šumu. Ne znam što bih rekla. Kakav to monstrum mora biti da stalno vreba ovo stado? - pita se Antoneta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a