Obavijesti

News

Komentari 108

Pauletić: Reći da mi je motiv uhljebljivanje, to je smiješno

Pauletić: Reći da mi je motiv uhljebljivanje, to je smiješno
4

S Miroslavom Škorom, kvizaš i putopisac iskušat će treću političku sreću. Odavno je, kaže, riješio egzistenciju jer je 26 godina poduzetnik koji nije ni dana bio u blokadi niti je njegovim radnicima kasnila plaća.

VIDEO

Vjerujem da ću ući u Sabor, a nemam ambicija za povratak u Vladu, poruka je Roberta Pauletića koji je adut Domovinskog pokreta u 10. izbornoj jedinici. Prvi puta kao akvizicija Mosta došao je na mjesto zamjenika ministra turizma u Vladi Tihomira Oreškovića, koju su sastavili HDZ Tomislava Karamarka i Most. Taj izlet u političke vode trajao je koliko i sama Oreškovićeva Vlada. Njegovo imenovanje na mjesto zamjenika ministra izazvalo je brojne kritike, posebno zbog ranijih negativnih stavova o turistima iz Srbije i Japana, koje je iznio na društvenim mrežama i jednom dnevnom listu. Sam Pauletić, a kasnije je rekao kako mu nije bila namjera nikoga uvrijediti navodeći da bi svakom sa zdravi razumom trebalo biti jasno da je riječ o satiri.

Sporazum medicinskog fakulteta i Regiomed Kliniken

Drugi pokušaj političkog aktiviranja bio je na lokalnim izborima 2017. godine, kada se kao kandidat Mosta ušao u utrku za splitskog gradonačelnika. Povukao se, jer prema anketama nije mogao ući u drugi krug, a iz Gradskog vijeća, rekao je tada, ne može realizirati želje da se u gradskoj upravi smanji broj zaposlenih. S Miroslavom Škorom iskušava treću političku sreću. Objasnio je i razloge zašto sad želi u saborske klupe, a ne u Banske dvore. Navodi da je jedna od težnji Domovinskog pokreta da se stvarne poluge odlučivanja vrate u Sabor. Čast bi mu, kaže, bila postati saborskim zastupnikom, gdje bi se borio za ideje pokreta i dobrobit hrvatskog naroda. U javnosti vlada percepcija da je Sabor cilj onih koji misle na svoje uhljebljivanje, a Pauletić uzvraća:

- Možda je uhljebljivanje za nekog tko u životu nema drugog posla, niti drugih znanja osim bavljenja politikom. Znam da takvih i u HDZ-u i u SDP-u ima na vagone. Ja sam već 26 godina privatni poduzetnik, i u tih 26 godina poduzeća mi nisu bila ni jedne minute u blokadi, niti je plaća radnicima ikad kasnila jedan dan. Ponosan sam na to – rekao je.

Pauletić je kod Škore: 'Imamo Kviska, on nam je važan adut'
Pauletić je kod Škore: 'Imamo Kviska, on nam je važan adut'

Podsjetio je da se tijekom cijele svoje političke karijere, pa tako i danas, bori za smanjivanje državne birokracije i protiv uhljebljivanja.

- Kad sam bio zamjenik ministra turizma, mogao sam sjediti u fotelji i ništa ne raditi, a ja sam vodio bitke i upozoravao na netransparentnost trošenja sredstava Hrvatske turističke zajednice. To jest, borio sam se protiv uhljeba i zloupotreba. Odavno sam riješio egzistenciju i meni reći da mi je motiv uhljebljivanje, to je jednostavno smiješno! - poručio je kvizaš i putopisac.

Budući da je svojedobno izjavio kako nije praktični vjernik nametnulo se pitanje hoće li mu to smetati u angažmanu u Domovinskom pokretu.

- Koliko znam, vjeroispovijest je privatna stvar. Ali evo, kad već pitate, tako je, nisam praktični vjernik, pri čemu moram reći i to da smatram kako je katolička Crkva kroz povijest sačuvala srž hrvatstva i to duboko cijenim. Moja supruga je praktična vjernica a i djecu odgajamo u duhu katoličke vjere. Po meni, u ljubavi za domovinu i nije baš najvažnije je li netko gorljivi vjernik ili nije: važnije je voliš li svoj narod i zemlju i kakva su tvoja djela - odgovorio je Pauletić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao