Obavijesti

News

Komentari 13

Pavić: Za mjere zapošljavanja više od dvije milijarde kuna

Pavić: Za mjere zapošljavanja više od dvije milijarde kuna
1

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar izvijestio je kako hotelske kuće, u suradnji s područnim uredima Zavoda, zadnja dva mjeseca intenzivno rade na privlačenju domaće radne snage

VIDEO

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je u petak kako je interes i želja Vlade što više aktivirati domaću radnu snagu, pa su ove godine pripremljene osnažene mjere aktivne politike zapošljavanja za koje je osigurano više od dvije milijarde kuna.

Otvarajući "Dane poslova u turizmu" Pavić je rekao kako je anketirano oko 160.000 nezaposlenih osoba u Hrvatskoj, od kojih je oko 20.000 izrazilo želju za radom u turizmu.

Ovakve manifestacije služe da bi se nezaposlene izravno povezalo s poslodavcima, a Pavić očekuje da će "Dane poslova u turizmu", koja će se održati i u Zagrebu i Splitu, posjetiti oko 11.000 zainteresiranih osoba.

Takve aktivnosti, uz mjere poput povećanja plaća, pridonose stvaranju mogućnosti za ostanak mladih ljudi u Hrvatskoj i smanjivanje uvoza radne snage. Lani su najveće hotelske kuće, koje zapošljavaju 3000 do 5000 radnika, iskoristile samo oko 200 dozvola za uvoz radne snage, kaže Pavić.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matošić izvijestio je kako je prošle godine na sezonskim poslovima u turizmu bilo angažirano između 30.000 i 40.000 zaposlenika, ali prema provedenim anketama hrvatski turistički sektor ima potrebe za dodatnih 10.000 do 15.000 djelatnika.

Okrećemo se prema radnoj snazi na našem tržištu rada, a to je i prilika za njih, jer je hrvatski turizam perjanica hrvatskog gospodarstva, rekao je Matošić dodavši kako se u Osijeku očekuje oko 80, a ukupno na sva tri događanja oko 220 poslodavaca.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar izvijestio je kako hotelske kuće, u suradnji s područnim uredima Zavoda, zadnja dva mjeseca intenzivno rade na privlačenju domaće radne snage u novoj turističkoj sezoni.

Projekt "Dani poslova u turizmu" treću godinu za redom organiziraju Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo turizma, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora te Hrvatska udruga poslodavaca i Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, kako bi predstavili zanimanja u turizmu i mogućnosti zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa