News

Komentari 23

Pavičić Vukičević: 'Bandićevka sam i izašla sam iz njegova tima, no imam druge prioritete'

Pavičić Vukičević: 'Bandićevka sam i izašla sam iz njegova tima, no imam druge prioritete'

Nakon objava da se već počela odricati Bandićevih ljudi, Jelena Pavičić Vukičević ističe kako je 24 godine bila uz Bandića i da ga se nikada ne bi odrekla, no sada imam malo drugačije viđenje kako voditi Zagreb

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba i kandidatkinja stranke Milan Bandić 365-Stranke rada i solidarnosti" Jelena Pavičić Vukičević za N1 je rekla da nije i nikada se ne bi odrekla Milana Bandića jer je 24 godine bila Bandićev čovjek, ali najavila je da je spremna odreći se načina na koji je politički djelovao. 

- Ja nisam Bandić. Ja sam izašla iz njegovog tima. Postoji i jedno naslijeđe kojega se ja ne želim niti mogu odreći. Bilo bi to neozbiljno od mene. S druge strane, ja sam ipak ja, nosim drugačiju energiju, možda i drugačiju listu prioriteta od pokojnog gradonačelnika – rekla je Pavičić Vukičević. Priznaje da Grad ima previše zaposlenih te objasnila kako bi ih se bezbolno 'riješila'.

 

- Svjesna sam prigovora da imamo previše zaposlenih. Ono što se može učiniti, posebno u kontekstu krize… jest da u perspektivi zapošljavamo za svaka dva odlaska u mirovinu, samo jednu osobu – rekla je naglasivši kako taj 'višak' ne odnosi na servisne usluge jer smatra da ondje nema previše djelatnika.  Zagreb za sobom vuče mnoge neriješene probleme, a posebno je opterećen sumnjom na korupciju. Pavičić Vukičević bi povjerenje građana u sustav vratila transparentnošću.

- Mislim da moramo u potpunosti otvoriti svaki od tih postupka (op.a vezano za navodnu korupciju u Gradu). Na godišnjoj razini se otvori 1400 javnih postupaka i svi su ti ugovori javni. Rješenje je digitalna platforma s podacima o javnoj nabavi u “realnom vremenu” - rekla je. 

 

Što se tiče najnovijih optužbi o tome da uvijek jedna te ista tvrtka dobiva poslove javne nabave vozila za Grad Zagreb, pa tako i najnoviji postupak od 52 milijuna kuna, Pavičić Vukičević je rekla da “u to nije upućena”:

- Nemamo automobile u vlasništvu...Radi se o okvirnom sporazumu. Kad zatrebaju ta vozila, onda ih se povlači. Ona nisu situirana u garaži gradske uprave. Ja se sasvim sigurno ne bih njima služila. Ona uglavnom služe u protokolarne svrhe, recimo kada primamo strane delegacije, tada postoje i određeni zahtjevi njihovih protokola - odgovorila je Pavičić Vukičević pa dodala:“Tko je rekao da ću ga ja zaključiti?”

Najčitaniji članci