Obavijesti

News

Komentari 15

PBZ je Klinici za infektivne bolesti donirala milijun kuna...

PBZ je Klinici za infektivne bolesti donirala  milijun kuna...
1

U zadnjih 10 godina PBZ banka je sveukupno investirala i donirala više od 100 milijuna kuna, a primatelji donacija od PBZ banke su najviše ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi...

VIDEO

U sklopu projekta ‘Činim dobro svaki dan’ PBZ banka je donirala milijun kuna Klinici za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu. Donacija se odvijala preko ‘crvene kartice sa srcem’ tako što se kod svake transakcije klijenata izdvajala jedna kuna u fond za ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

- Nama je želja da se druge banke i institucije nadmeću u tome tko će više moći i znati pomoći zajednici koju dijelimo. Za mene su djelatnici klinike za infektivne bolest heroji koji se bave s najtežim slučajevima i koji pomažu ljudima u najtežim životnim prilikama. Stoga je najmanje što mi možemo napraviti to da im pomognemo na ovaj način, ovom donacijom - izjavio je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne Banke Zagreb.

Napomenuo je i to da je PBZ banka u zadnjih 10 godina investirala i donirala više od 100 milijuna kuna te istaknuo da ne postoji nijedna financijska institucija u ovoj zemlji koja se može usporediti s njima po pitanju donacija. Primatelji donacija od PBZ banke su najviše ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Kroz te donacije pomoć najviše sredstava dobivaju bolnice koje zbrinjavaju djecu, djeca s poteškoćama u razvoju te domovi koji brinu za djecu bez roditelja. 

'Spremni smo za korona virus, stiže nam pola milijuna Kineza'
'Spremni smo za korona virus, stiže nam pola milijuna Kineza'

- Ovo je iznimno vrijedna nagrada za našu kliniku koja je već 126 godina na braniku Hrvatske i Europe od zaraznih bolesti. Kroz cijelu povijest smo sprječavali i liječili najteže bolesti i njihovo širenje, a donacija će se upotrijebiti u prave svrhe za naš zavod za intenzivnu medicinu i sigurna sam da će pomoći u kvaliteti rada i puno boljem i uspješnijem zbrinjavanju naših bolesnika - naglasila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti prof. dr. sc. Alemka Markotić

Javnosti se obratio i ministar zdravstva Vili Beroš koji se zahvalio PBZ grupi ali i Klinici za infektivne bolesti te istaknuo kako se tek sada vidi prava uloga ove bolnice pošto postoji određena ugroza u sklopu epidemije korona virusa.

- Ovo je jedan korak u stabilizaciji i unaprjeđenju hrvatskog zdravstvenog sustava ali pred nama je još puno koraka. Sljedeći tjedan imamo razgovore o financijskom statusu općenito i dugovima u zdravstvu te vjerujemo da ćemo pokrenuti aktivnosti koje će zdravstveni sustav učiniti stabilnijim a sve na korist hrvatskog pacijenta - tvrdi ministar. 

Uspjeli izmijeniti imunološki sustav tri pacijenta s rakom
Uspjeli izmijeniti imunološki sustav tri pacijenta s rakom

Otvorilo se pitanje i o korona virusu, no ministar Beroš tvrdi da novosti o njemu nema te da je sve po kontrolom, a da se za sljedeći četvrtak predviđa izvanredno vijeće kojem će nazočiti svi ministri zdravstva država Europske unije, a tu će Hrvatska pokazati određenu svoju ulogu u promišljanju o toj problematici. 

Također, PBZ-u se zahvalio i načelnik Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju Klinike za infektivne bolesti doc. dr. sc. Marko Kutleša te je istaknuo kako će se dobivena sredstva iskoristiti za nabavu najmodernijih respiratora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.