Obavijesti

News

Komentari 16

Penava i službeno postao novi gradonačelnik Grada Vukovara

Penava i službeno postao novi gradonačelnik Grada Vukovara
1

Prvi koraci su riješavanja na pitanja udžbenika osnovnih škola te brzo organizirane Gradskoga vijeća radi usvajanja proračuna za 2014 .godinu te analiza stanja grada.

VIDEO

Nakon što su Odlukom Gradskog izbornog povjerenstva Grada Vukovara rezultati nedavnih prijevremenih izbora za gradonačelnika i zamjenike postali konačni, u srijedu je novoizabrani gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Marijanom Pavličekom i Marijom Budimir stupio na dužnost.

Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Grad Vukovar Damir Grizelj predao je vlast i podnio pisano izvješće o obavljanju poslova iz nadležnosti gradonačelnika, koje je sadržavalo informacije o planiranim projektima, započetim, a nedovršenim projektima, preuzetim, a nepodmirenim obvezama te stanju novčanih sredstava na računu Grada Vukovara.

- Želim zahvaliti djelatnicima gradske uprave na dobroj suradnji od 15. travnja kada sam preuzeo dužnost. Stanje novčanih sredstava na žiro računu Grada iznosi 22,6 milijuna kuna, od čega su namjenska sredstva 11,3 milijuna kuna, a raspoloživa sredstva nešto manja od tog iznosa. Grad potražuje 26,2 milijuna, a stanje obveza je 6,7 milijuna kuna - rekao je povjerenik Damir Grizelj.

- Koji su prvi koraci? Pred nama je rješavanje pitanja financiranja udžbenika za učenike osnovnih škola o čemu smo već obavili razgovore i pripreme, a danas ćemo na tu temu razgovarati i s predstavnicima Zajedničkog vijeća općina. Ključno je i žurno konstituiranje Gradskoga vijeća Grada Vukovara i usvajanje proračuna za 2014. Pred nama je analiza zatečenog stanja i definiranje točaka za koja su potrebna poboljšanja, a prioritetno želimo raditi na ostvarivanju gospodarskih ciljeva koje smo naveli u našem programu, a to su stvaranje preduvjeta za otvaranje novih radnih mjesta, sufinanciranje otvaranja prvog obrta sa 10.000 kuna, pokretanje poslova u gospodarskoj zoni. Naravno, prvenstveno želimo zadržati postojeća davanja i obraniti težak položaj našim sugrađanima u potrebi – rekao je novi vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zamjerajući što je proteklo puno dana do stupanja na dužnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.