Obavijesti

News

Komentari 56

Penava je zabranio Mažaru da govori, Jandroković mu poslao pismo: 'Nije tamo bio slučajno'

Penava je zabranio Mažaru da govori, Jandroković mu poslao pismo: 'Nije tamo bio slučajno'

Osobno me posebno rastužuje činjenica da takav izraz nepoštovanja Hrvatskog sabora dolazi od strane jednog od njegovih zastupnika, poručio je Jandroković Penavi

VIDEO

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković poslao je pismo vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi nakon što izaslaniku Sabora nije dopustio da govori na obljetnici mirne reintegracije u Vukovaru u nedjelju. 

Jandroković je tako naveo kako su na prigodnoj svečanosti omogućena brojna obraćanja te da su se skupu obratili, među ostalima, predsjednik Zoran Milanović, izaslanik predsjednika Vlade i ministar obrane Mario Banožić te Vesna Škare Ožbolt, nekadašnja predsjednica Nacionalnog odbora za uspostavu povjerenja u procesu mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i savjetnica prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana. 

- Imajući navedeno u vidu, iznimno me neugodno iznenadila činjenica da je izaslaniku predsjednika Hrvatskog sabora bila uskraćena prigoda za obraćanjem. Ta Vaša odluka ne predstavlja samo ozbiljan organizacijski propust nego i pokušaj degradacije najvišeg predstavničkog tijela građana Republike Hrvatske te narušavanja njegove suradnje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Osobno me posebno rastužuje činjenica da takav izraz nepoštovanja Hrvatskog sabora dolazi od strane jednog od njegovih zastupnika - naveo je Jandroković. 

Mažar: Penava mi je zabranio da se obratim s govornice kao izaslanik predsjednika Sabora
Mažar: Penava mi je zabranio da se obratim s govornice kao izaslanik predsjednika Sabora

Istaknuo je kako odabir Mažara za izaslanika u ovoj prigodi "nipošto nije bio slučajan". 

- Poput Vas, gospodin Mažar saborski je zastupnik iz V. izborne jedinice, koja obuhvaća i grad Vukovar. Držim kako bi osobito vrijedna bila simbolika obraćanja Svečanoj akademiji od strane saborskog zastupnika koji se u Vukovar vratio upravo 1998. godine - naveo je Jandroković. 

- Uvjeren sam kako ste, onemogućavanjem obraćanja izaslaniku predsjednika Hrvatskog sabora, nažalost, propustili i priliku odaslati važnu političku poruku o stavljanju nacionalnog iznad stranačkog i lokalnog. Jer, obilježavanje postignuća od iznimne nacionalne važnosti treba koristiti za afirmaciju zajedništva, a ne zlorabiti u dnevno-političke svrhe ili za potpirivanje neslaganja na lokalnoj razini. To nije samo pitanje domoljublja nego i osnovne političke kulture. Sa žaljenjem mogu konstatirati kako Vaša duboko pogrešna odluka dokazuje kako to ovog puta niste uspjeli prepoznati.

Vukovar: Obilježavanje 25. obljetnice mirne reintegracije Podunavlja u sastav Hrvatske
Vukovar: Obilježavanje 25. obljetnice mirne reintegracije Podunavlja u sastav Hrvatske

Poštovani gospodine gradonačelniče, vjerujem kako ne dvojite da se Dan mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja ubraja u presudne događaje suvremene hrvatske povijesti. Držim da nas žrtva hrvatskih branitelja, kao i ostavština prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana sve zajedno obvezuju da se prema takvim događajima odnosimo s posebnim poštovanjem, odgovornošću i uključivošću - zaključio je Jandroković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe