Obavijesti

News

Komentari 4

Penava protiv Pupovca: 'Želimo ispriku i očitovanje Plenkovića'

Penava protiv Pupovca: 'Želimo ispriku i očitovanje Plenkovića'

Iz Domovinskog pokreta poručili su kako Pupovac nastavlja s omalovažavanjem veličanstvene, olujne pobjede Hrvatskih oružanih snaga i relativizacijom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku

VIDEO

Na službenoj Facebook stranici Domovinskog pokreta oštro su osudili današnju komemoraciju u Otočcu za stradale srpske civile tijekom i nakon Oluje. Komemoraciju je održalo Srpsko narodno vijeće (SNV).

Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac i gradonačelnik Otočca Goran Bukovac položili su cvijeće kod spomenika hrvatskim braniteljima. Uz parastos i polaganje ruža govor je održao saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević i voditeljica Documente Vesna Teršelič.

U Otočcu i Doljanima zajedno komemorirali stradanje srpskih i hrvatskih žrtava u Oluji
U Otočcu i Doljanima zajedno komemorirali stradanje srpskih i hrvatskih žrtava u Oluji

Iz Domovinskog pokreta poručili su kako Pupovac nastavlja s omalovažavanjem veličanstvene, olujne pobjede Hrvatskih oružanih snaga i relativizacijom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku.

Ostatak poruke prenosimo u cijelosti.

"Nedopustivo je da SNV (ili bilo koja druga udruga financirana proračunskim sredstvima Hrvatske države) u svojim izjavama tzv. Krajinu naziva Krajinom – bez navodnih znakova, kao da se radi o nekom pravno relevantnom čimbeniku?! Još je nevjerojatnije da Pupovčevi tekstopisci izjednačavaju Hrvate, koji su se 1991. godine našli na meti velikosrpske pobune dirigirane iz Beograda - sa Srbima, koji su tada živjeli u slobodnim hrvatskim gradovima i nitko ih nije tjerao da se okreću protiv demokratski izabrane vlasti i svoje neovisne države. Štoviše, mnogi pravoslavni građani izabrali su Hrvatsku kao svoju Domovinu i nisu nasjeli na provokacije balvanista.

SNV u tzv. Izjavi sjećanja priznaje da su Hrvati bili ubijani, premlaćivani, zlostavljani, protupravno zatvarani, zastrašivani i protjerivani, međutim, patnju našeg naroda bezočno koristi za izjednačavanje sa srpskim gubicima, do kojih je došlo tijekom njihove agresije na RH.

Pupovčev SNV ide toliko daleko, da u isti kontekst stavlja rušenje hrvatskih gradova i sela (oni govore o kućama i crkvama) – sa srpskima, što ne samo da nije usporedivo, već je suludo! Upravo je proslava Oluje najbolji primjer iz kojeg se jasno vidi kako je izgledao, primjerice - Knin nakon oslobodilačke akcije Hrvatskih oružanih snaga, dok se svi jako dobro sjećamo - kako je izgledao Vukovar nakon srpske okupacije…

U izjavi SNV-a spominje se ''rat'', a ni jednom riječju velikosrpska agresija ili Domovinski rat. Govori se o ''prostorima nekadašnje zajedničke države i jezika'', što je posebno skandalozno zbog činjenice da NEMA I NIKADA NIJE BILO ''zajedničkog jezika''. Na ovako nešto morala bi reagirati ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek, ali sigurni smo da neće, s obzirom na to da upravo ona financijski bdije nad Popovčevim političkim biltenom – Novostima, koje su spornu izjavu SNV-a publicirale u cijelosti i tempirale pred 28. obljetnicu Oluje. 

Najskandalozniji dio izjave SNV-a je onaj u kojem se govori o ''progonu Srba na području pod kontrolom tadašnjih vlasti Republike Hrvatske''... U prijevodu: organizacija koju vodi čelnik političke stranke SDSS - Milorad Pupovac, a koja je u koaliciji s HDZ-om Andreja Plenkovića, doslovce izjednačava četničku vlast tzv. Krajine  s legalnom i međunarodno priznatom vlašću Republike Hrvatske, na čelu s dr. Franjom Tuđmanom!

Zbog ovakvih uvreda uoči Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja, Domovinski pokret traži javnu ispriku SNV-a i Milorada Pupovca Hrvatskom narodu! Tražimo i očitovanje predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića; podržava li i on nebuloze iz izjave Srpskog narodnog vijeća?! Ako ne podržava, DP traži trenutačni prekid financiranja svih aktivnosti SNV-a, uključujući i sramotno obilježavanje tzv. Dana ustanka u Srbu, kojem smo svjedočili prije nekoliko dana, a gdje se omalovažavalo hrvatske žrtve i s govornice otvoreno vrijeđalo Katoličku crkvu.

Zaključno: nije nam poznato misli li i ove godine na proslavu u Knin Andrej Plenković, kao dio osobne svite, povesti predstavnika ključnog koalicijskog partnera – čiji čelnici otvoreno blate Tuđmanovu Hrvatsku, a uživaju u blagodatima tzv. briselske Hrvatske?!

Domovinski pokret i ovom prigodom obećava Hrvatima u Domovini i svim krajevima svijeta da ćemo, kad preuzmemo odgovornost za vođenje države, u Knin vratiti veliko narodno slavlje i pobjedničku Oluju obilježavati ponosno, dostojanstveno i masovno – onako kako su zaslužili naši heroji koji su nad Zvonimirovim gradom, nakon pet godina okupacije, 05. kolovoza 1995. godine razvili hrvatski barjak!"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...