Obavijesti

News

Komentari 114

Penava za 24sata uoči sutrašnje obljetnice: 'Nema mjesta lovu na vještice. Oni su naši heroji...'

Penava za 24sata uoči sutrašnje obljetnice: 'Nema mjesta lovu na vještice. Oni su naši heroji...'

Problem SDSS-a i njihovog vijenca u Dunavu je upravo taj, što oni pokušavaju priču o Domovinskom ratu i Vukovaru predstaviti ne da postoji agresor, i to velikosrpski agresor i žrtva nego žrtvu pokušavaju podijeliti na imaginarne Hrvate, Srbe, rekao je Penava

VIDEO

U Koloni sjećanja ima mjesta za svakoga pa i za SDSS, poručio je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik i predsjednik Domovinskog pokreta uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja žrtvu Vukovara i Škabrnje.

- Sutra u Vukovaru obilježavamo žrtvu Vukovaru, žrtvu stradanja Vukovara u velikosrpskoj agresiji, odajemo počast svim žrtvama koje nikada nitko nije dijelio ni po kojem kriteriju, pa jednako tako ni nacionalnoj pripadnosti, rekao je Penava koji je prokomentirao i konferenciju za medije predstavnika SDSS-a nakon što su odlučili da neće doći u Vukovar i Škabrnju.

POGLEDAJTE VIDEO:

-  Problem SDSS-a i njihovog vijenca u Dunavu je upravo taj, što oni pokušavaju priču o Domovinskom ratu i Vukovaru predstaviti ne da postoji agresor, i to velikosrpski agresor i žrtva nego žrtvu pokušavaju podijeliti na imaginarne Hrvate, Srbe i ne znam koga sve ne. Jasno je da to vrijeđa emociju Vukovara i zato smo reagirali i mislim da cijela Hrvatska treba reagirati u takvim slučajevima jer to se ne tiče samo nas u Vukovaru, to bi trebao biti naš zajednički stav na razini cijele Republike Hrvatske - rekao je.

Djelatnici ratne bolnice okupili se nakon 32 godine: 'Rane bole i dalje. Svi smo mi ranjene duše'
Djelatnici ratne bolnice okupili se nakon 32 godine: 'Rane bole i dalje. Svi smo mi ranjene duše'

Kako kaže, na 32. obljetnicu i u Kolonu sjećanja pozvani su svi pa i predstavnici SDSS-a: "Ako će prihvatiti ove politike i ovakvu filozofiju, mislim da su to temelji Ustava i zakona u RH. Mogu reći da mi je nevjerojatno da je Vlada RH sve ove godine to podržavala, ove godine toga nema. Hrvatskoj je Vladi svejedno što se radi na ovakve dane i na ovakvom mjestu uoči obljetnice pada".

Penava tvrdi i da se sada vidi politizacija i dolazak izborne godine.

- Protekle tri godine i proteklih sedam godina to nije bilo važno, sada je bitno i odjednom se može spriječiti da SDSS dođe provocirati bacanjem vijenca u Dunav 17. studenoga, vrlo je jasno da je politika odradila svoje i da su bile užarene linije, vrlo providno i vrlo tužno - kazao je vukovarski gradonačelnik.

FOTO Građani odali počast za žrtve Domovinskog rata: Tisuće lampaša gore diljem Hrvatske
FOTO Građani odali počast za žrtve Domovinskog rata: Tisuće lampaša gore diljem Hrvatske

Uvjeren je kako neće biti problema s obzirom na njegove najave da će ove godine Kolonu sjećanja predvoditi pripadnici HOS-a.

- Mislim da će biti sve oke, i mislim da je jasno naglasiti da jasnu distinkciju raditi između pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu i onoga što HOS zapravo je i svake druge moguće manipulacije iz zlorabe, koja najviše šteti HOS-u, povezivanje s totalitarnim režimima i Drugim svjetskim ratom. Tu treba biti jasno istaknuta distinkcija. Ona je uvijek, kada su bili pripadnici HOS-a u pitanju, bilo je jasno da pričamo o Domovinskom ratu, ništa drugo te branitelje, pripadnike HOS-a nije zanimalo. Jedino jedan provokator može doći, pripadnici HOS-a neće. Bitno je maksimalno rasteretiti HOS kao normalnu, ravnopravnu postrojbu, tog pritiska kako bi bili zahvalni za sav njihov doprinos u Domovinskom ratu. Šaljemo poruku da tu nema mjesta nikakvom lovu na vještice i lomačama, to su heroji i treba im odati priznanje i pijetet im odati, to s pričama iz 41. ili 45. nema nikakve veze, zaključio je Penava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...