Obavijesti

News

Komentari 192

Pentagon: Rusi ulaze u zračni prostor Ukrajine, G7: Sankcije!

Pentagon: Rusi ulaze u zračni prostor Ukrajine, G7: Sankcije!
6

Pukovnik Steve Warren rekao je kako može potvrditi da su ruski zrakoplovi ulazili u ukrajinski zračni prostor. Na sastanku G7 u Seoulu dogovorene su nove sankcije

VIDEO

Glasnogovornik američkog Pentagona pukovnik Steve Warren izjavio je kako su ruske letjelice u posljednja 24 sata više puta ulazile u zračni prostor Ukrajine . Kako piše Reuters , Warren je u petak pozvao Moskvu da poduzme 'trenutne korake kako bi smirila situaciju'.

Pokretanje videa...

24sataTV VIDEO

Vijest o upadanju ruskih aviona u ukrajinski zračni prostor objavile su još neke agencije, koje su navele kako su mogući razlozi testiranje ukrajinskih radara ili demonstracija sile. Dan ranije Pentagon je oštro osudio najave o ruskim vojnim vježbama blizu ukrajinske granice.

Lavrov: Svako nasilje u Ukrajini mora prestati

Rusija je ranije pozvala vlasti u Kijevu da prekinu "svako vojno djelovanje" na istoku Ukrajine. Posljednjih dana ukrajinska vojska opkoljava proruske separatiste u Slovjansku,  a prije nekoliko dana ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova su objavili da su ubili pet terorista.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je u telefonskom razgovoru s njemačkim kolegom Frankom-Walterom Steinmeierom istaknuo kako svako nasilje u Ukrajini mora prestati , uz poseban naglasak na "upotrebu ukrajinske vojske i naoružanih radikalnih nacionalista u jugoistočnoj Ukrajini".

Sankcije za Putinove ljude?

Istovremeno, SAD i EU već u ponedjeljak očekuju nametanje novih sankcija pojedinim Rusima, nakon što je na sastanku G7 dogovoreno da će se Rusiji nametnuti dodatne sankcije, objavio je Reuters .

Anonimni izvor kazao je da EU planira sankcionirati 15 pojedinaca te da se usredotočila na ljude koje smatra odgovornima za poticanje nemira u Ukrajini.

SAD bi, prema riječima izvora, trebale sankcionirati "pojedince i entitete" s popisa koji, očekuje se, uključuje i neke ljude bliske ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Ruski predsjednik vlade Dmitrij Medvedev ranije je proteklog tjedna priznao da sankcije, zajedno s drugim faktorima, imaju utjecaj  na rusku ekonomiju.

Ukrajina Krimu zatvorila glavni dovod vode

Istovremeno, Ukrajna je smanjila dovod vode najvažnijim kanalom na Krimu pa su Rusi zabrinuti jer bi mnogi od usjeva posađenih na poluotoku mogli propasti.

Ukrajinske vlasti ne priznaju nove vlasti na Krimu koje podupire Moskva, nakon što je Rusija aneksirala dio teritorija prošlog mjeseca. Brojni usjevi poput grožđa, riže, kukuruza i soje mogli bi propasti ako uskoro ne dobiju vode.

Sjevernokrimski kanal usmjerava dio toka rijeke Dnjepar prema Krimu i čini oko 80 posto njegove opskrbe, piše BBC .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu