Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
72 komentara

Peraja uplašila kupače na Viru: 'Mi smo otjerali morskog psa'

Htjeli smo ga vidjeti iz blizine. Ali kako smo veslali prema njemu, tako je bježao od nas, rekli su nam Ivan (14) i Mate Ravlić (17), braća iz Osijeka na ljetovanju u Viru

Foto: Rozeta Bogeljić/24sata
72 komentara

U uvalu Radnjača zalutao je u petak morski pas. Jasno mu se vidjela peraja. Parala je mirnu površinu mora i živce nekih kupača. U strahu su vikali i mahali Ivanu i Mati da se vrate, da će izgubiti glavu. Drugi kupači ulazili su u more bez straha, čak i s malim bebama, brčkajući se u plićaku. Većina je pak stajala na sigurnom na plaži i promatrala scenu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

A morski pas kružio je s unutrašnje strane uz niz poredanih bova (takozvanu krunicu) koja dijeli dio plaže predviđen za kupače od onog namijenjenog brodovima. Iako je ograda samo na površini mora, morskom psu kao da je predstavljala barijeru koju satima nije znao premostiti. 

- Bio je uplašen, teško je plivao i s teškoćom zaranjao. Brat i ja pojurili smo ga vidjeti čim nas je mama ujutro probudila da nam kaže da je morski pas u moru. Mislim da je to jadranski modrulj, a tako su govorili i ljudi na plaži. Zato nas i nije bilo strah jer smo znali da nije ljudožder. Uskočili smo u kajak i veslali prema njemu, a on se uplašio. Na kraju je uspio zaroniti ispod ograde i otplivati. Htjeli smo ga samo pogledati, ali izgleda da smo ga na kraju istjerali. Čuli smo komentare s plaže, vikali su nam "vidi ove kauboje" - kaže nam Ivan Ravlić. Kaže da je  "virski Moky"  dug oko 1,90 metara. 

Pitamo ga što bi bilo da je morski pas krenuo prema njima. Da ih je htio gricnuti?

- Nije naš kajak tako slab kako izgleda. A modrulji ne grizu - kažu dečki kojima je ova avantura taman sjela dva dana prije završetka godišnjeg odmora.   

'To nije morski pas'

U Facebook komentaru na stranicama Morski.hr oglasili su se iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo:

- U pitanju nije morski pas nego iglan – Tetrapturus belone. Dobili smo na uvid kvalitetnije fotografije iste životinje.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message