Obavijesti

Promo sadržaj

Pet dobrih razloga zašto voljeti tjesteninu i umake Barilla

Pet dobrih razloga zašto voljeti tjesteninu i umake Barilla
4

Svjetski dan tjestenine slavimo 25. listopada svake godine. Prvenstveno je usmjeren na obrazovanje ljudi o tjestenini i poticanje korištenja tjestenine kao stupa zdrave mediteranske prehrane

Tjestenina, osobito kada ga koristi al dente, ima nizak glikemijski indeks koji klasificira hranu u odnosu na podizanje šećera u krvi nakon ingestije. Osim toga, oni omogućuju održivu proizvodnju i su cjenovno pristupačni. 

Na Svjetski dan tjestenine, stručnjaci i nutricionisti diljem svijeta podijelit će svoje znanje o visokoj nutritivnoj vrijednosti tjestenine i njihovoj prilagodljivosti svim kulturama na svijetu. 

Pet dobrih razloga zašto voljeti tjesteninu Barilla

1. Tjestenina barilla dobra je za vas i za planet

Tjestenina je održiva namirnica te se nalazi na dnu dvostruke piramide.

2. Tjestenina je jedan od stupova mediteranske prehrane

Tjestenina je osnova mediteranske prehrane koja se smatra jednom od najuravnoteženijih na svijetu. 

3. Tjestenina vas zasiti

Ugljikohidrati iz tjestenine osiguravaju jednakomjeran izvor energije, zato osjećaj sitosti traje dulje. 

4. Tjestenina ne deblja

Debljaju suvišne kalorije.

5. Tjestenina je ukusna i povezuje ljude

Tjestenina je jedno od cijenjenih, svestranih i omiljenih jela na svijetu.

Pet dobrih razloga zašto izabrati tjesteninu Barilla

1. Povijest i tradicija talijanske obitelji

Obiteljsko poduzeće koje izrađuje tjesteninu priča je talijanske obitelji koja se ovim poslom počela baviti prije gotovo 140 godina u maloj radionici u središtu Parme. Poduzeće koje je još i danas u vlasništvu obitelji vodi misao »Dajmo ljudima hranu koju bismo dali i svojoj djeci.«

2. Samo jedan način poslovanja

»DOBRO ZA TEBE, DOBRO ZA PLANET« prikazuje jedinstven način poslovanja društva Barilla: briga za dobrobit ljudi, planeta i zajednice od polja do stola.

»DOBRO ZA TEBE« znači: 

  • poticanje zdravog načina života i održivo proizvedene hrane te kontinuirano poboljšanje proizvoda.

»DOBRO ZA PLANET« znači:

  • odgovorno upravljanje emisijama stakleničkih plinova i potrošnjom vode u poduzećima društva Barilla
  • nabava svih sirovina u procesima koji poboljšavaju održivost lanca isporuke
  • razvoj održive poljoprivrede u projektima za sve glavne lance isporuke.

3. Upotreba ekskluzivnih i jedinstvenih sorti i pšenice durum

Sve od 1989. godine Barilla ekskluzivno surađuje s udruženjem proizvođača sjemena iz Bologne PSB u razvoju novih i JEDINSTVENIH sorti pšenice durum.
Barilla je jedini proizvođač tjestenine s ugovorima o sijanju koji se temelje na tim EKSKLUZIVNIM SORTAMA (kao što su Aureo, Svevo, PGreco, Normanno), čime želi osigurati da se tijekom kuhanja odraze najbolje karakteristike (npr. čvrstoća) te da tjestenina bude lijepa na pogled (npr. boja).

4. Predrviđanje kvalitete

Barilla je razvila ekskluzivan sustav predviđanja kvalitete DELPHI koji na temelju podataka o podnebnim uvjetima nastoji PREDVIDJETI PROBLEME U VEZI SA SIGURNOŠĆU HRANE u vezi s proizvodima te spriječiti rizike u vezi sa pšenicom durum, provođenjem određenih poljoprivrednih praksa te propisa u vezi sa skladištenjem i logistikom pšenice durum. U skladu s takvim ugovorima 2014. godine proizvedeno je 400.000 tona pšenice durum.

5. Mlinovi i tehnologija društva Barilla

Barilla ima SEDAM MLINOVA ZA PŠENICU DURUM DILJEM SVIJETA što zadovoljava više od 70 % svih naših potreba za pšeničnom krupicom. Sastojak dobiven samo mehaničkim mljevenjem pšenice durum ne sadrži aditive i druge tvari. Stalnim TEHNOLOŠKIM INOVACIJAMA, kao što su digitalni nadzor i linije za posebnu tjesteninu, u svojim tvornicama poboljšavamo proizvodne linije da bismo postigli što bolju kvalitetu proizvoda. 

Ponašanje tjestenine Barilla prilikom kuhanja uvijek je bilo cijenjeno zbog čvrstoće AL DENTE i savršene pripreme. To je rezultat najbolje kombinacije izabranih sirovina i najsuvremenijih proizvodnih procesa.

Pet dobrih razloga zašto izabrati umake Barilla

1. Povijest umaka Barilla 

Barillini kuhari traže nadahnuće u talijanskoj gastronomskoj tradiciji i odličnim sastojcima, tome dodaju PRSTOHVAT KREATIVNOSTI i ORIGINALNOSTI, a istovremeno uvažavaju suvremene okuse i potrebe potrošača.

2. Umaci Barilla dobri su za vas i za planet

Umaci Barilla s osnovom od rajčice proizvedeni su u skladu s PREHRAMBENIM SMJERNICAMA BARILLA. Jedina ulja koja koristimo su EKSTRADJEVIČANSKO MASLINOVO ULJE i SUNCOKRETOVO ULJE S VISOKIM UDJELOM OLEINSKE KISELINE. Staklenke i poklopce MOGUĆE JE U CIJELOSTI RECIKLIRATI. Tvornica umaka u Rubbianu proizvede 40 % manje CO2 i potroši 70 % manje vode od prethodnih tvornica. Tvornica ima certifikate ISO 14001 (okoliš) i OHSAS 18001 (zdravlje i sigurnost). Tvornica je 2012. godine bila najbolja u klasi.

3. Lanac isporuke društva Barilla 

SVE RAJČICE koje se koriste za proizvode Barilla PROIZVEDENE SU i PRERAĐENE U ITALIJI. Dolaze iz održivih izvora i imaju potvrdu o dobrim poljoprivrednim praksama (GAP). U pripremi pesta genovesea koristimo SAMO SVJEŽI TALIJANSKI BOSILJAK EKOTIPA GENOVESE. Koristimo meso goveda podrijetlom iz EU-a i uzgojenog u Italiji. Lanac isporuke je certificiran i omogućuje sljedivost (u skladu s propisima). Od svinjetine se koristi samo plećka, a svinje su podrijetlom i uzgojene u Italiji pod istim uvjetima koji vrijede za pršut iz Parme ili San Daniela.

4. Proizvodnja umaka i pesta

Pripremljeni jednako BRIŽLJIVO kao u kuhinji kod kuće. Sastojci u pestu genoveseu miješaju se pri sobnoj temperaturi da bi se sačuvali svježina, aroma i okus. TEHNOLOGIJA TOPLINSKE OBRADE OSIGURAVA STABILNOST PROIZVODA do isteka roka trajanja te je zamišljena tako da smanjuje mehaničko opterećenje sastojaka i čuva teksturu, okus i svježinu proizvoda.

5. Kvaliteta sastaojak i konačnih proizvoda

U tvornici umaka koristimo 80 različitih sirovina. Sve dolaze iz STROGO NADZIRANIH LANACA ISPORUKE. Većina sirovina isporučena je u SAMO NEKOLIKO SATI.

BOSILJAK SE UVIJEK BERE RANO UJUTRO kada su svježina i okus najintenzivniji. ZAMRZNUTO POVRĆE proizvodi se na vrhuncu sezone kada su dozrijevanje i kvaliteta savršeni. Pesto genovese priprema se s talijanskim sirevima sa zaštićenom oznakom podrijetla (grana padano i pecorino romano).

DOBRO ZA TEBE, DOBRO ZA PLANET
Obiteljska tvrtka Barilla počela se baviti proizvodnjom tjestenine prije više od 140 godina u maloj radionici u središtu Parme. Tijekom ČETIRI GENERACIJA, razvila se u najveći proizvođač hrane u Italiji, uz poštivanje kvalitete, tradicije i vrijednosti.
Misao vodilja tvrtke Barilla je: „Dajmo ljudima hranu koju bismo dali
svojoj djeci.“ A to možemo učiniti samo na jedan način: Dobro za tebe, dobro za planet. To je naš jedini način poslovanja, usredotočen na dobrobit ljudi, životinja i okoliša. Obveza koja obilježava sve što činimo, od polja do tanjura.
DOBRO ZA TEBE znači poticanje zdravog stila života i održive prehrane u skladu s mediteranskom prehranom.
DOBRO ZA PLANET znači odgovorno upravljanje emisijama stakleničkih plinova i potrošnjom vode u svim našim postrojenjima.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura