Obavijesti

News

Komentari 25

Pet godina nakon smrti Britt Lapthorne istraga još traje...

Pet godina nakon smrti Britt Lapthorne istraga još traje...
11

Specijal 'Neriješeni slučaj': Brittin otac Dale istaknuo je kako je hrvatska policija došla do ključnih poveznica u još neriješenom slučaju. Obitelj tvrdi da je ubijena...

VIDEO

Te zločine policija je istraživala, novinari su tjednima, mjesecima pisali i nagađali, a javnost je bila uznemirena i u strahu... Do danas pitanja su ostala - 'Tko ih je ubio?', 'Ima li svjedoka?', 'Tko je zaustavio istragu?' te 'Gdje je nestao novac?'. Svaki drugi dan objavit ćemo po jednu priču u specijalu zaboravljeni - Neriješeni slučaj!

Djevojka Britt Kathryn-May Lapthorne (21) iz Melbournea u Dubrovnik je doputovala 17. rujna 2008. godine i odsjela je u apartmanu. Istog dana je otišla u obilazak grada, nakon čega se nije vratila i izgubio joj se svaki trag. Posljednji put je viđena u noći na 18. rujna u diskoteci 'Fuego' na Pilama, a njezin nestanak prijavio je vlasnik apartmana. Britt je u apartmanu u Dubrovniku ostavila i svoje dokumente te ostale osobne stvari.

Njezina obitelj i prijatelji, odmah nakon nestanka, tražili su je preko Facebooka, a potragu su objavili i u grupi "Nestale osobe". Njen neutješni otac Dale rekao je nakon nestanka kćeri kako će je vratiti kući "makar mu to bilo zadnje". 

Tijelo pronašli 18 dana nakon nestanka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tijelo nesretne djevojke pronašli su 18 dana nakon nestanka, a u Dubrovnik je iz Australije doputovala i njezina obitelj, koja je policiji pomagala u istrazi. Tijelo su pronašli u moru kod dubrovačkog predjela Boninovo, a kako kaže otac Dale, za tijelo su joj bili zavezani utezi, jer je rekao da su mu liječnici objasnili kako je tijelo nakon tri dana trebalo isplivati na površinu mora. Pronašli su je u raspadnutom stanju.

Policija je nakon pronalaska tijela naredila obdukciju, koja je pokazala da Britt nije umrla nasilnom smrću, iako njezina obitelj tvrdi upravo suprotno. Njen otac tvrdi i dalje kako su Britt ubili. Nakon obdukcije njen otac i brat su tijelo preuzeli te su se vratili kući u Melbourne, a prije odlaska bacili su latice ruža u more u spomen na voljenu sestru i kćer. Hrvatska policija je i nakon obdukcije nastavila istragu u suradnji s australskom ambasadom u Hrvatskoj.

'Policija je došla do ključne poveznice"

Novinari australske televizije Channel 7, snimili su godinu dana nakon tragedije, mogući scenarij nestanka i smrti Britt Lapthorne. Izradili su fotorobot mogućeg 'otmičara', kojeg su objavili i hrvatski mediji. Jedna od svjedokinja u dokumentarnom filmu prisjetila se kako su joj 10 dana nakon Brittina nestanka prišla dvojica muškaraca u klubu u Dubrovniku, od kojih je jedan glumio policajca. Druge dvije djevojke ispričale su kako ih je nepoznati muškarac htio ugurati u automobil. 

Građani Dubrovnika, ali i vlasnik kluba u kojem je Britt posljednji put viđena, istaknuli su kako je film "ocrnio" grad i lokal, te su najavili i tužbe.

Pet godina nakon nestanka, Brittin otac Dale istaknuo je kako je hrvatska policija došla do ključnih poveznica u još neriješenom slučaju. Kaže i kako policija još uvijek govori da se radi o nesretnom slučaju. Dale je naglasio kako njegova obitelj vjeruje da postoje ljudi koji znaju što se točno dogodilo s njegovom kćeri te večeri u Dubrovniku. 

Odbacili tezu o samoubojstvu

Do danas nije pronađena kamera koju je Britt imala sa sobom kada je nestala, a njena obitelj ističe kako ih muči činjenica da ispred kluba u kojem je djevojka bila nema nadzornih kamera, za koje su uvjereni da bi pokazale što je s djevojkom točno bilo. 

Hrvatska policija godinama je sumnjala na samoubojstvo, a ove godine su tu tezu potpuno odbacili. U policiji je smrt Britt Lapthorne još otvoreni slučaj, a australski mediji su prošle godine pisali da dubrovačka policija nije odustala od potrage za ubojicom djevojke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu