Obavijesti

News

Komentari 4

Petina kuća u Fort McMurrayju uništena je u velikom požaru

Petina kuća u Fort McMurrayju uništena je u velikom  požaru
5

Veliki požar bijesni već tjedan dana. Više od 100.000 stanovnika grada i okolice moralo je napustiti svoje domove. Vatrogasci drže pod kontrolom ključna područja

VIDEO

Petina kuća u kanadskom gradu Fort McMurrayu uništena je u velikom požaru koji već tjedan dana bjesni u tom dijelu Kanade, kazali su službeni izvori iz toga grada za BBC.

Nakon što je obišao požarište, zastupnik lokalnog parlamenta David Yurdiga kazao je da bi mogle proći godine prije nego će grad biti u mogućnosti ponovno normalno funkcionirati.

Two RCMP officers survey damage from the large wildfire that is burning in and around Ft McMurray, Alberta, Canada

"Procjena je da je oko 20 posto kuća izgorilo ali i dalje je većina u redu, bez ikakve štete", rekao je Yurdiga. "To je puno bolje nego sam se nadao", kazao je.

Više od 100.000 stanovnika grada i okolice moralo je napustiti svoje domove, a dužnosnici kažu da se vatra tijekom vikenda ipak širila sporije nego se predviđalo.

Vatrogasci drže pod kontrolom ključna područja i vatra trenutno gori na oko 1610 četvornih kilometara, što je manje od subotnje procjene.

"Uz malu pomoć majke prirode i malo promjene vremena, te uz sav trud svih vatrogasaca uspjeli smo održati liniju u  Fort McMurrayu," rekao je  Chad Morrison iz vatrogasne postrojbe u pokrajini Alberti, energetskom središtu zemlje.

Međutim, vjerojatno će proći mjeseci prije nego vatra bude u potpunosti pod kontrolom. Dužnosnici su ranije najavili da samo obilna kiša može u potpunosti zaustaviti širenje požara.

A wildfire burns near Highway 63 south of Fort McMurray

U nedjelju je izdato upozorenje zbog kvalitete zraka za pokrajinu Saskatchewan, a stanovnicima je preporučeno da zatvore prozore i vrata.

Zasad nema vijesti o poginulima ili ozlijeđenim u požaru, ali dvoje je ljudi smrtno stradalo u prometnim nesrećama tijekom masovne evakuacije stanovništva.

Veliki šumski požar pretvorio se u najgoru prirodnu katastrofu u povijesti Kanade.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku