Obavijesti

News

Komentari 302

Petir: Jakovina treba otići, on je najodgovorniji za poplave

Petir: Jakovina treba otići, on je najodgovorniji za poplave
5

Dubravka Šuica je uvjerena da bi kanal Sava-Dunav spriječio poplave. Rekla je da se premijer samo došao prošetati Slavonijom, a da pritom nije ništa konkretno rekao

VIDEO

HDZ-ovi kandidati za Europski parlament održali su u središnjici stranke završnu predizbornu konferenciju za novinare. U uvodnoj riječi obratio se nositelj liste Andrej Plenković.

- Želio bi u ime cijele liste iskazati solidarnost s građanima koji su pogođeni poplavama. Znate da smo kao stranka donijeli odluku da se otkažu svi veliki politički skupovi predviđeni za ovaj tjedan i novac za organizaciju skupova, 200.000 kuna jučer smo uplatili za stradala područja. Kao zastupnici i kandidati bili smo u Županji, razgovarali s županom Galićem i gradonačelnikom Miličevićem , dali 40.000 kuna humanitarne pomoći Crvenom križu - rekao je.

Pokretanje videa...

Marcela Bratović/24sata VIDEO

Plenković: EK će nakon popisa štete vrlo brzo reagirati

Podsjetio je kako su kandidati HDZ-a poslali zahtjev povjereniku Hahnu da Europska komisija što prije i što učinkovitije izda pomoć Hrvatskoj.

- Odgovorio je i rekao da je svim srcem uz Hrvatsku , da će, nakon što se popiše šteta, a što je dužnost ove Vlade, Europska komisija vrlo brzo reagirati. Plenković je dodao kako je ova koalicija u kojoj HDZ izlazi na europske izbore strateškog karaktera.

- Ova koalicija je predstavljanje buduće vlasti u Hrvatskoj - rekao je i dodao kako je uvjeren u pobjedu.

Šuica: 'Reda radi premijer' se prošetao Slavonijom

Dubravka Šuica, druga na listi, poručila je da optimizam ne temelje samo na anketama već i razgovoru s ljudima na terenu . Dotaknula se i premijerova posjeta poplavljenoj Slavoniji.

- Kad se radi o 'reda radi premijeru', dužna sam to reći, prošetao se kroz Slavoniju, tamo neki fondovi, nije ništa rekao. Velika su sredstva, Hrvatska ima veliku šansu dobiti iz Europskog fonda solidarnosti sredstva za pomoć poplavljenim područjima. Ne samo Slavonija nego i ostale zemlje u regiji - rekla je Šuica.

Pokretanje videa...

Marcela Bratović/24sata VIDEO

Od projekata spomenula je još kanal Sava-Dunav za koji je uvjerena da bi spriječio ovu katastrofu.

- Vrijeme je da se zelena i plava Hrvatska povežu s tim da zelena plasira svoje proizvode u turizam - dodala je potom.

- Da bi se Pelješki most mogao izgraditi potrebna je sveobuhvatna strategija razvoja prometa Hrvatske kako bismo mogli povući sredstva iz fondova, to do sada nije napravljeno. Možda i je, ali javnost nije upoznata.

Maletić: Potrebno je manje od dva mandata za pokretanje ekonomije

Ivana Maletić osvrnula se na gospodarski rast i razvoj. Rekla je kako je u zadnjih godinu dana razgovarala sa zastupnicima iz drugih članica EU o tome kako su pokrenuli ekonomiju te ih pitala u kojem vremenu.

- Trendovi se mijenjaju za oko godinu i pol do dvije. Naša Vlada govori da su potrebna dva mandata. To nije istina. Potrebno je puno manje ako znate ciljeve i strateške planove - kaže Maletić.

Pokretanje videa...

Marcela Bratović/24sata VIDEO

Na listi je i HSS-ova Marijana Petir koja ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu smatra najodgovornijim za katastrofu koja je pogodila Slavoniju.

Petir: Jakovina je elementarna nepogoda, mora otići

- Ministar Jakovina je elementarna nepogoda i on mora otići. Uništava selo i seljaka , a ove poplave su pokazale da uništava nacionalnu sigurnost . On odlučuje gdje će se investirati i zato smatram da je on najodgovornija osoba za ove poplave - rekla je Petir te nabrojala sva mjesta stradala u poplavama koja je zadnjih dana posjetila.

Pokretanje videa...

Marcela Bratović/24sata VIDEO

Plenković je istaknuo kako jedino njihova lista ima predstavnika iseljenika, a to je kandidatkinja HDZ BiH Ž eljana Zovko.

- Šteta je što su Hrvati u BiH ograničeni na samo četiri izborna mjesta . Riječ je o 260.000 birača. To je diskriminacija koju buduća vlast mora ispraviti - poručila je Zovko.




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 302
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa