Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
49 komentara

Petrina napustio HRID: Ušao u saborski klub s Hreljom i Ilić

Nezavisni saborski zastupnik napustio je Klub zastupnika Hridi i osnovao zajednički klub s dvoje HSU-ovih zastupnika Silvanom Hreljom i Marijom Ilić

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
49 komentara

Nezavisni saborski zastupnik Stipe Petrina napustio je Klub zastupnika Hrid-i i osnovao zajednički klub s dvoje HSU-ovih  zastupnika Silvanom Hreljom i Marijom Ilić.

"Zajednički klub dogovorili smo ranije, još prekjučer smo u saborsku proceduru uputili zahtjev za registraciju kluba, no kolega Petrina trebao je još potpisati izjavu da istupa iz kluba koji je formirao sa strankom Hrid i od danas i službeno imamo Klub HSU-a i Nezavisne liste Stipe Petrine", potvrdio je Hrelja Hini. 

Pojasnio je kako je inicijativu za formiranje zajedničkog kluba pokrenuo HSU. 

"Pitali smo ga bi li nam se htio pridružiti jer nam je falio jedan zastupnik za klub, a on je odgovorio kako mu je bliska umirovljenička problematika te kako je i sam blizu umirovljenja", rekao je Hrelja koji se nada da će HSU s Petrinom ostvariti i stratešku suradnju u Dalmaciji, gdje primoštenski gradonačelnik ima solidnu stranačku logistiku i vijećnike u županiji i nekim općinama.

Klub u Saboru može osnovati najmanje troje zastupnika, a Klub zastupnika HSU-a i Nezavisne liste Stipe Petrine dvanaesti  je osnovan u ovom sazivu. 

Stipe Petrina za Hinu je pojasnio kao nije riječ o nikakvim razmiricama s HRID-i Drage Prgometa te kako je još prije najavio da će ići u klub zajedno s umirovljenicima.

"Nikakvih razmirica nije bilo. Njih je u HRID-i troje i imaju saborski klub, a ja sam još prije rekao ići s umirovljenicima kako bi i oni imali klub. Možda je na prvi pogled ispalo ružno, ali ja gospodi iz Hridi nikada nisam potpisao", pojasnio je Petrina. 

I Drago Prgomet ističe kako je "načelno bilo tako"  te napominje kako nije riječ o bilo kakvim razmiricama s Petrinom. 

"Načelno je bilo tako, a on je na početku razgovora o zajedničkom izlasku najavio da će ako bude nedostajalo HSU-u ići s njima", rekao je Prgomet.

Ustvrdio je i kako zastupnički klub HRID-i ostaje izvan bilo koje koalicije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message