Obavijesti

News

Komentari 0

Petrol je dva mjeseca prije roka pripojio Crodux derivate

Petrol je dva mjeseca prije roka pripojio Crodux derivate

Nakon završetka transakcije uslijedila je integracija poslovanja u grupu Petrol. Provedba pripajanja, kao zadnjeg koraka integracije, planirana je do kraja 2022. godine

VIDEO

Petrol je u četvrtak priopćio da je dva mjeseca prije roka završio pravno pripajanje Crodux derivata dva tvrtki Petrol d. o. o. Zagreb, čime je Petrol postao drugi najveći opskrbljivač naftnim derivatima u Hrvatskoj.

"Pripajanje društva Crodux derivati dva d. o. o. društvu Petrol d. o. o. Zagreb upisano je u sudski registar u Hrvatskoj 2. studenoga 2022. godine, čime je društvo Crodux derivati dva prestalo s radom, a cjelokupno poslovanje, zajedno sa svom imovinom i obvezama, preneseno je na društvo Petrol", navodi se u priopćenju.

Poljoprivrednik iz Slavonije: Ako se nešto hitno ne poduzme, doći će do nestašice pšenice!
Poljoprivrednik iz Slavonije: Ako se nešto hitno ne poduzme, doći će do nestašice pšenice!

Slovenski Petrol je 12. siječnja 2021. godine potpisao ugovor o kupoprodaji stopostotnog poslovnog udjela u tvrtki Crodux derivati dva, do tada u vlasništvu Ivana Čermaka, a transakcija kupnje provedena je 6. listopada 2021. godine.

Nakon završetka transakcije uslijedila je integracija poslovanja u grupu Petrol. Provedba pripajanja, kao zadnjeg koraka integracije, planirana je do kraja 2022. godine, a svi povezani postupci i poslovi uspješno su završeni dva mjeseca prije predviđenog roka, ističe se u priopćenju.

U planiranje i provedbu integracije bila uključena sva poslovna područja - prodaja, nabava, IT, kadrovski poslovi, marketing i komunikacija, logistika, ljudski resursi, pravni poslovi, ulaganja i održavanje te financije, navodi se uz ostalo u priopćenju, uz podatak da Petrol d. o. o. Zagreb danas objedinjuje oko 2.200 zaposlenika.

Preuzimanjem Crodux derivata dva grupa Petrol dobila je još 93 benzinska servisa, a sa svojih 109 postaja, sada ima ukupno 202 prodajna mjesta u Hrvatskoj. Time se tržišni udio grupe Petrol u Hrvatskoj povećava s 13 na 23 posto, ističu iz kompanije.

Inače, u 2021. godini Petrol i Crodux su ukupno prodali 887 tisuća tona naftnih proizvoda, pri čemu se prošlogodišnji udio Croduxa računa samo od završetka transakcije, dakle od listopada 2021. nadalje.

Poljoprivrednici na koljenima: Sjetva je, a nema plavog dizela
Poljoprivrednici na koljenima: Sjetva je, a nema plavog dizela

"Time Petrol učvršćuje svoju poziciju drugog najvećeg opskrbljivača naftnim derivatima i značajnog aktera na tržištima jugoistočne Europe", naglasili su iz Petola.

Predsjednica Uprave slovenskog Petrola Nada Drobne Popović ocijenila je kako je pripajanje Crodux derivata dva jedno od najvećih pripajanja u grupi Petrol u zadnjih deset godina.

"Zajedničkom nabavom naftnih derivata i trgovačke robe te s dvjema snažnim robnim markama na hrvatskom tržištu postali smo jači igrač i u rastu prodaje naftnih derivata, ostvarujemo veću prodaju dodatne ponude (gastroprograma, trgovačke robe, usluga…), povećavamo vrijednost programa vjernosti za sve klijente, jačamo rast prodaje energetskih rješenja te zajedničkim snagama jačamo i veleprodajnu mrežu. U skladu sa strategijom grupe Petrol za razdoblje 2021. - 2025. na hrvatskom ćemo tržištu u prodajnoj mreži širiti portfelj klijenata u području energenata i usluga energetske tranzicije te ulagati u proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora", istaknula je u priopćenju Drobne Popović.

Direktor Petrola Zagreb Boris Antolović Pravno naglasio je da spajanje dvaju društava u jedno olakšava poslovanje u svim aspektima te da time Petrol postaje jedno od najvećih hrvatskih poduzeća.

"Bez obzira na pravno spajanje poduzeća, zadržat ćemo robnu marku Crodux jer želimo iskoristiti njezinu snagu i ugled na hrvatskom tržištu", istaknuo je Antolović.

Andrej Plenković: Da vam sada suspendiramo cijene za gorivo i plin, vidjeli bi tešku situaciju!
Andrej Plenković: Da vam sada suspendiramo cijene za gorivo i plin, vidjeli bi tešku situaciju!

Po podacima iz priopćenja, grupa Petrol je u zadnjih pet godina u Hrvatskoj uložila 276,7 milijuna eura.

Grupa Petrol prisutna je u Hrvatskoj i s projektima proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora, a vjetroelektrane Glunča i Ljubač proizvode električnu energiju koja je u prosjeku dovoljna za opskrbu 45.000 kućanstava.

U izgradnji su tri solarne elektrane - Suknovci, Vrbnik i Pliskovo, koje će s radom započeti u proljeće 2023. godine.

Grupa Petrol u Hrvatskoj također ima 66 električnih punionica za punjenje električnih vozila, u najmu ima tri skladišta naftnih derivata (Zadar, Zagreb-Žitnjak i Ploče), u najmu ima i pet skladišta ukapljenog naftnog plina (Sv. Križ Začretje, Unešić, Banići, Divoš i Kukuljanovo), a ima i tri koncesije za prirodni plin u okviru vlastitog trgovačkog društva Zagorski Metalac, s 18.000 aktivnih priključaka, navodi se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.