Obavijesti

News

Komentari 393

Petrov i Karamarko: Napad na Panjkotu je napad na slobodu

Petrov i Karamarko: Napad na Panjkotu je napad na slobodu
1

"Neka nas ovaj nemili događaj podsjeti na važnost uloge koju novinari i mediji imaju u našem društvu i potaknu nas na zaštitu novinara, kako bi bez straha obavljali svoj posao"

VIDEO

Prvi potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov osudio je jučerašnji fizički napad na reportera RTL-a Petra Panjkotu tijekom izvještavanja s prosvjeda u Banja Luci poručivši da je napad na Petra napad na slobodu.

- Svaki napad na novinare pokušaj je njihova zastrašivanja u obavljanju posla i napad na slobodu govora i izvještavanja - poručio je Petrov.

- Neka nas ovaj nemili događaj podsjeti na važnost uloge koju novinari i mediji imaju u našem društvu i potaknu nas na zaštitu novinara, kako bi slobodno i bez straha obavljali svoj posao - dodao je u svojoj poruci objavljenoj na Facebooku.

Osudi napada pridružio se i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je očekuje brzu reakcije nadležnih institucija susjedne države. 

- Napad na novinara RTL-a g. Petra Panjkotu koji se jučer dogodio u Banja Luci grubi je napad na slobodu govora i medijskog izvještavanja. Najoštrije osuđujem ovaj sramotni čin i očekujem brzu reakciju svih nadležnih institucija susjedne države u privođenju pravdi odgovornih - poručio je Karamarko.

HND osudio napad

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u nedjelju je najoštrije osudilo fizički napad na reportera RTL-a Petra Panjkotu, koji se u subotu dogodio u Banjoj Luci, a od vlasti Republike Srpske zahtijeva kažnjavanje napadača. 

"Ovaj napad, kao i svaki napad na novinara na radnom zadatku ili napad zbog sadržaja novinarskog uratka, HND smatra nedopustivim i opasnim napadom na slobodu izvještavanja, a od vlasti u Banja Luci zahtijeva kažnjavanje napadača na kolegu Panjkotu", priopćeno je iz HND-a.

Podsjetimo, Panjkota je u subotu pratio prosvjede u Banja Luci. Zbog javljanja uživo u RTL Danas Panjkota je ostao na mjestu događaja, a samo javljanje je prošlo bez problema. No odmah po završetku, nepoznata osoba je izašla iz obližnjeg kafića i udarila reportera šakom u glavu.  Panjkota je zadobio lakše ozljede.

RTL pretpostavlja da je napad na novinara reakcija na Panjkotine riječi kako je na prosvjedu u Banjoj Luci bio i sin još neosuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 393
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...