Obavijesti

News

Komentari 179

Petrov: Što se tiče politike, Hrvatska je jako čudna zemlja

Petrov: Što se tiče politike, Hrvatska je jako čudna zemlja
1

Potpredsjednik Vlade nije želio komentirati pokretanje SDP-ove inicijative za opoziv Tomislava Karamarka: 'Nije korektno komentirati dok se ne donese odluka'

VIDEO

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov u Saboru je komentirao galsovanje koje bi se u srijedu konačno trebalo odviti. Most će, kaže, biti u punom sastavu, kao i uvijek dosad. 

'Glasat će se u srijedu i u petak'

- Mislim da smo primjer odgovornosti u Saboru i dolazaka ne samo na glasovanje nego i na sve sjednice - rekao je. Nada se i vjeruje da će biti kvoruma. Oko toga je razgovarao i s Tomislavom Karamarkom. 

- Kontaktirali smo jučer u vezi toga i maloprije je bio na užem kabinetu. Namjera jest da se glasuje i sutra i u petak, tako da ne mislim da će biti problema - dodao je, a odgovorio i na pitanje hoće li se glasovati o uredu bivšeg predsjednika Stipe Mesića. 

- Nadam se, za promjenu - kazao je kroz smijeh. 

'Trebale bi biti sankcije ako primate plaću, a ne dolazite na posao'

Upitan je i bi li trebalo biti sankcija za zastupnike koji se sutra eventualno ne pojave.

- Pa ja mislim da bi trebale postojati sankcije za svaki vaš radni dan za koji primate plaću, a ne dolazit na posao - odgovorio je. 

Bez komentara o opozivu Karamarka

Osvrnuo se i na pokretanje SDP-ove inicijative za opoziv Tomislava Karamarka.
 
- Mislim da nije korektno dok određene ustanove obavljaju svoj posao, jedan je postupak u tijeku, na bilo kakav način to komentirati. Mi možemo komentirati njihovu odluku kakva bude, ali na bilo kakav način utjecati na njihovu odluku, a to je moguće ukoliko komentirate, mislim da nije korektno - rekao je Petrov.

'Hrvatska je čudna zemlja što se tiče politike'

Novinari su ukazali na to da u drugim zemljama prilikom naznake bilo kakvog skandala političar odstupi dok u Hrvatskoj nije slučaj. 

-  Hrvatska je čudna zemlja što se tiče politike. Ne bih uzimao samo kao primjer zadnjih mjesec ili zadnjih 6 mjeseci, već zadnjih 25 godina - zaključio je.

'Nisam najavio izbore, već da najesen počinju najveći reformski paketi' 

Pojasnio je kako u svojoj ranijoj izjavi nije najavio prijevremene izbore

- Mislim da je vrlo jasno da je Vlada u ovom trenutku stabilna što se tiče i većine u Saboru. Jasan je i razlog zašto smo mi ušli u ovu priču, da se provedu promjene za koje smo se zalagali i prije izbora. To je jedini naš interes i normalno da, ako jedna od strana nije zadovoljna, jer se nije ostvario njezin interes, već naše promjene, da onda ne vidimo razloga u postojanju takve Vlade. Ali s druge strane ja vjerujem da smo se posložili, vjerujem da su i svi napadi i neke dječje bolesti prošli i zaista se nadam da ćemo početi raditi. Ono što sam rekao što se tiče jeseni, rekao sam da najesen počinju najveći reformski paketi, što se tiče akcijskog plana reformi i onda, ako tu zaškripi, to je možda najfragilnija točka, možda su zbog toga komentirali da sam najavio izbore, a nisam - rekao je Petrov. 

'Ako prestanem vjerovati u ovu suradnju, znat ćete'

Ipak, dodao je da je i dosad moglo biti puno bolje.
 
- Naravno da ne možemo biti zadovoljni kada prijedlozi zakona koje smo uputili u proceduru još uvijek čekaju. Nije to tempo na koji smo se mi naviknuli raditi i koji smo priželjkivali, ali opet, ja vjerujem da će se moći nastaviti raditi. Ukoliko prestanem vjerovati, znat ćete - zaključio je.

'Prgomet sve zna, i kad nema informacije'

Na pitanje je li u svađi s Ivicom Relkovićem, zaključio je kako mu je ono vjerojatno upućeno zbog komentara Drage Prgometa (Hrid) da je Relkovićev odlazak očito rezultat neslaganja s njim. 

- U svađi? To pitate radi izjave gosp Prgometa. Mislim da bih mogao težiti postati sličan nekom gospodinu Prgometu budući da on sve zna i kad nema informacije - rekao je i dodao kako je u ponedjeljak bio na dva sastanka s Relkovićem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 179

VIDEO

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive
Sin Tome Buzova, Čovjeka koji nije mogao šutjeti: 'Rekao je tom djetetu da sjedne i ustao...'
PRESTIŽNO PRIZNANJE

Sin Tome Buzova, Čovjeka koji nije mogao šutjeti: 'Rekao je tom djetetu da sjedne i ustao...'

Razgovarali smo s Darkom Buzovom, sinom časnika koji je ubijen jer nije htio prešutjeti nepravdu. Priča o njemu osvojila je Zlatnu palmu u Cannesu