Obavijesti

News

Komentari 141

Petrov: 'Nije mi jasan Orepić'; Grmoja: 'Primio bih metak...'

Petrov: 'Nije mi jasan Orepić'; Grmoja: 'Primio bih metak...'
1

Orepić je bio član Mosta i odabrao je ovaj način. Meni je samo žao što se sutra održava Klub zastupnika, i što nije došao tada i rekao nam što i kako misli, kazao je Petrov

VIDEO

Nisu mi jasni motivi gospodina Vlahe Orepića. Ako je igdje mogao ostvariti želje, strasti i ambicije onda je to u Mostu,  bio je ministar. No, mora znati da sve inicijative koje će pokrenuti, ako će ići u korist svih građana, Most će ih podržati. Isto tako, nadam se da će i on podržati naše inicijative, od reforme pravosuđa pa do sektora gospodarstva, rekao je Božo Petrov, čelnik Mosta, komentirajući Orepićevo napuštanje stranke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Raspad Mosta, šef Božo Petrov gubi svoje zastupnike i vijećnike: Danas istupili Vlaho Orepić i splitski vijećnik Martin Pauk Više na http://bit.ly/2nUashA Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on 12. prosinca 2017

Budući da je stranku napustio i splitski vijećnik Martin Pauk, Petrova su upitali dolazi li do osipanja stranke. 

'Nema osipanja stranke'

- Ne, ne dolazi. Ako je Most po ičemu specifičan, onda je to po svojoj raznovrsnosti. Nama su pristupili i kolege iz SDP-a i Živog zida. Možete vidjeti da je gospodin Žagar, koji je prije bio u SDP-u,  danas jedan od aktivnijih zastupnika Mosta u sabornici - kazao je Petrov.

Petrova su novinari upitali osjeća li se izdano.

- Orepić je bio član Mosta i odabrao je ovaj način. Meni je samo žao što se sutra održava Klub zastupnika, i što nije došao tada i rekao nam što i kako misli - kazao je Petrov. Ipak, dodaje kako im je Orepić danas najavio svoj potez prije nego se obratio medijima.

Most se raspada? Napustili ih Orepić i splitski vijećnik Pauk
Most se raspada? Napustili ih Orepić i splitski vijećnik Pauk

'Nema podjele na nikakvim ideološkim načelima'

Upitan je i dijeli li se možda Most na konzervativniji i slobodniji dio.

- Da je to takva podjela, onda u Klubu zastupnika ne bi imali Žagara ni gospodina Runtića. Njihove inicijative nisu ugušene unutar Mostra. Nema podjele na nikakvim ideološkim načelima - ustvrdio je Petrov.

Grmoja: Uvijek sam bio spreman primiti metak za Orepića

Poručio bih Orepiću, da kao što sam uvijek bio spreman primiti metak za njega, to sam spreman učiniti i nakon ovoga, poručio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja nakon istupanja Vlahe Orepića u Saboru iz Kluba Mosta.

Podsjetimo, Orepić se neki dan javno ogradio od dijela izjave Mostovog tajnika Nikole Grmoje koji je poručio da bi u slučaju tužbe BiH, Hrvatska trebala naplatiti pomoć bošnjačkim izbjeglicama, nazvavši je skandaloznom.
 
No, Grmoja ne vjeruje da je to razlog njegova istupa.
 
- Nakon što se on ogradio od dijela moje izjave, koja nije bila shvaćena u cijelosti, ja sam bio taj koji je smirivao situaciju i čak pohvalio Vlahu da se on kao hrvatski branitelj zauzima za pomirenje - rekao je Grmoja dodajući kako će Most bez obzira na sve podržati Orepićeve inicijative koje će ići na korist građana. 

Naglasio je kako u Mostu vlada potpuna sloboda izražavanja mišljenja. 

- Vidi se da zastupnici koji su došli iz drugih stranaka slobodno izražavaju svoje mišljenje. I čak su rekli da su se dolaskom u Most preporodili što mogu bez ikakvih sankcija govoriti o svojim stavovima - istaknuo je. 

Osim Orepića, danas je iz Mosta istupio i splitski gradski vijećnik Martin Pauk. Prije njih i Ivan Kovačić te Miroslav Šimić koji su otišli iz Sabora. No, Grmoja poručuje da se Most ne raspada i nastavlja s onim s čim su započeli. 

- Nisam od zastupnika Mosta čuo da bi još netko išao tim putem. Kovačić je davno to najavio i on je vijećnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji. A Šimić se posvećuje privatnoj karijeri, ali ostaje potpredsjednik Mosta. Ti ljudi svi ostaju uz Most, nisu otišli iz Mosta. I Pauk ostaje surađivati s Mostom u splitskom gradskom vijeću - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke