Obavijesti

News

Komentari 10

Petrov odbio komentirati potez Vlahe Orepića: To je bilo jučer

Petrov odbio komentirati potez Vlahe Orepića: To je bilo jučer
1

Na višekratne upite novinara o tome je li Vlaho Orepić izašao iz jučer Kluba zastupnika Mosta zbog borbe za kandidaturu na predsjedničkim izborima,Petrov  nije želio odgovoriti

VIDEO

Predsjednik Mosta Božo Petrov na konferenciji za novinare o gospodarenju otpadom u srijedu u Koprivnici ocijenio je da upravo taj grad, na primjeru Piškornice, pokazuje svu apsurdnost politike velikih centara za gospodarenje otpadom, te da je Most protiv gradnje tih regionalnih centara.

 "Sve je jasnije da se Hrvatska vraća na stari, ekonomski i ekološki štetan koncept zbrinjavanja otpadom. On podrazumijeva izgradnju velikih i skupih regionalnih centara za obradu miješanog otpada", rekao je Petrov na konferenciji s temom "Gospodarenje otpadom - za recikliranje, protiv spaljivanja", na kojoj su sudjelovali i Mostov saborski zastupnik Slaven Dobrović, bivši zastupnik u Saboru Josip Katalinić te aktivist Siniša Bosanac.

 Istaknuo je da se Most zalaže za kružnu ekonomiju koja u otpadu vidi resurs.

 Petrov je upitao je li inzistiranje na gradnji velikih centara interes određenih skupina, koje, kako je ustvrdio,  s obzirom na njihov način funkcioniranja, 'možemo nazvati mafijom'.

 Koprivnički aktivist Siniša Bosanac založio se 'kružnu ekonomiju' u kojoj će se veliki dio otpada ponovno vratiti u gospodarstvo kao sirovina.

 "Gradnja ogromnih odlagališta podrazumijeva da će se zbog njihove isplativosti graditi i spalionice", kazao je Bosanac te se usprotivio politici gomilanja otpada nadomak Koprivnice.

 Saborski zastupnik  Slaven Dobrović rekao je da se prema otpadu moramo odnositi kao prema resursu.

 "Apeliram na sve gradove i općine da se dosljedno prihvate održivog i ekološki utemeljenog sustava gospodarenja otpadom", kazao je  Dobrovića koji rješenje problema vidi u gradnji sortirnica, reciklažnih dvorišta, centara za ponovnu upotrebu i svega ostalog što umanjuje potrebu za odlaganje otpada.

Josip Katalinić naveo je primjer Rijeke kao apsurdnost gradnje velikih centara.

 "Govorili su nam da ćemo svi imati koristi od Centra za gospodarenje otpadom Marišćina. Danas zbog njega dobivamo uvećane račune za odvoz smeća, a s tog prostora širi se nesnosni smrad", naveo je.

Petrov o Orepiću: To je jučerašnja vijest

 Na višekratne upite novinara o tome je li Vlaho Orepić izašao iz jučer Kluba zastupnika Mosta zbog borbe za kandidaturu na predsjedničkim izborima, predsjednik Mosta Petrov  nije želio odgovoriti, rekavši da je riječ o jučerašnjoj vijesti, a da se danas bavi aktualnim pitanjima.

O 'nestanku Mesićeva dosjea': To nije slučajno 

 No, Petrov je bio voljan komentirati slučaj 'nestanka dosjea' Stjepana Mesića iz Hrvatskog državnog arhiva (HDA).

 "Mi smo u svibnju uspjeli u nakani da se otvore arhivi. ... Sve ovo ostalo, poput nestalih dosjea i onih koji su izašli, govori o tome koliko je važno raščistiti stvari i što se sve zadnjih 20 godina događalo iza zavjese. Dakle, presumpciju o tome tko je kriv, tko je trebao dostaviti ili posložiti dosje gospodina Mesića i svih ostalih koji možda nedostaju, ostavljam vama i javnosti na analizu", rekao je Petrov. Dodao je kako  ne smatra slučajnošću nestanak dosjea Stjepana Mesića.

 Prema pisanju današnjeg Jutarnjeg lista, 'dokument o SDS-ovoj obradi Stjepana Mesića nije dostupan'. Jutarnji također navodi da kada su iz tog medija "zatražili uvid u Mesićev dosje, koji se nalazi u popisu dosjea koje je SOA dostavila u HDA, dobili su usmeni odgovor kako tog dosjea - nema".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa