Obavijesti

News

Komentari 78

Petrov: 'Sanader je radio što je htio, ali se nije usudio to reći'

Petrov: 'Sanader je radio što je htio, ali se nije usudio to reći'
1

Premijer Plenković je za vrijeme aktualnog sata u saboru na primjedbu SDP-ove Sabine Glasovac da ne odgovara odmah na pitanja odgovorio: "Mogu što hoću". Poslije je kazao da nitko ne može što hoće, pa ni on

VIDEO

Ono što me danas šokiralo, što sam čuo u Saboru u trenutku kada se započinjalo Aktualno prijepodne, je rečenica Andreja Plenkovića: "Mogu što hoću." Stvarno sam mislio da je to rečenica koju nikad više neću čuti u Saboru. Za mene je to relikt tamnih, mračnih, nesretnih vremena. Ivo Sanader, koji je stvarno radio što je htio, a to se vidi po svim njegovim postupcima i sudovima koji su nakon toga išli, nije se usudio to reći. Ne želim da Hrvatska iz nekog demokratskog parlamentarnog sustava krene u sustav prosvijećenog apsolutizma ili diktature - kazao je čelnik Mosta Božo Petrov gostujući u Dnevniku Nove TV.

Premijer Andrej Plenković u petak je u saboru za vrijeme aktualnog sata na primjedbu SDP-ove Sabine Glasovac izrekao rečenicu "Mogu što hoću". Saborska zastupnica SDP-a ukazala je na to da premijer ne odgovara odmah na zastupnička pitanja, nego čeka da se ona nakupe.

Kasnije je novinarima Plenković objasnio svoju izjavu rekavši da je pojasnio što je mislio, da ne može nitko što hoće, pa ni on. Vrlo je nezgodno ako dobijete niz političkih udaraca, a nemate prigodu da pred istim auditorijem kažete što mislite, požalio se premijer.

Božo Petrov komentirao je i sastanak čelnika parlamentarnih stranaka koju je u četvrtak sazvao premijer kako bi se iznijeli stavovi o arbitraži vezanoj za Savzdrijsku valu.

- Moram se tu malo nasmijati jer su mi neke stvari čudne. Jučer je ispalo da smo došli na razgovor gdje predsjednik Vlade traži dozvolu ili konsenzus da može razgovarati sa svojim kolegom iz Slovenije. To mi je čudno zato što kada se odlučio prodavati HEP, najvažnija energentska tvrtka u Hrvatskoj za koju možemo jamčiti da će postojati i idućih sto godina, tada nije pitao dozvolu niti od partnera u Vladi - kazao je Petrov.

O Porezu na nekretnine koji će biti odgođen, modificiran te će mu se vjerojatno promijeniti ime, a za koji su Mostovi zastupnici glasovali dok su bili u koaliciji s HDZ-om kazao je da je ministar financija Zdravko Marić tada zastupnicima rekao kako je to samo zamjena za komunalnu naknadu.

- Zdravko Marić je rekao meni i svim drugim saborskim zastupnicima Mosta da se neće dogoditi novi namet i da je to zamjena za komunalnu naknadu. A nakon što smo sve izračunali i vidjeli da je puno šira porezna baza, da vam ostaje mnogo prostora da povećate namete, tražili smo da se ukine odredba o tome - kazao je čelnik Mosta.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku