Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
185 komentara

Petrov: Smanjili smo dug u Metkoviću za 6,4 milijuna kn

U prvih sedam mjeseci nove vlasti svi gradski zaposlenici su na minimalcu, pa i gradonačelnik, čija je plaća 3600 kuna. Zamjenici gradonačelnika su volonteri

Tino Jurić/Pixsell
Foto: Tino Jurić/Pixsell

Gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov, u ponedjeljak je na konferenciji za medije rekao kako je gradski dug smanjen za 6,4 milijuna kuna. U sklopu mjera štednje je svim gradskim zaposlenicima plaća smanjena na minimalac.

Petrov je istaknuo kako su naslijedili dug od 17,6 milijuna kuna, a kaže kako su radikalni rezovi urodili plodom.

- Toliko smanjenje duga omogućuje nam da možemo jednostavnije planirati izvršenje proračuna te ulaganje u poduzetničke i razvojne projekte. Stoga nećemo i dalje moći istom dinamikom smanjivati dug Grada nego ćemo naglasak staviti na projekte do kojih možemo doći bez konopaca oko vrata i s mogućim ovrhama, kakva je situacija bila prvih mjesec dana - kazao je Petrov.

U prvih sedam mjeseci nove vlasti svi gradski zaposlenici su na minimalcu, pa i gradonačelnik, čija je plaća 3600 kuna. Zamjenici gradonačelnika su volonteri, a vijećnička naknada je samo jednu kunu.

Božo Petrov je posebno naglasio i dobrovoljni angažman građana Metkovića u sportskim i kulturnim aktivnostima, što je također doprinijelo uštedi značajnih novčanih sredstava.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message