Obavijesti

News

Komentari 6

Petrovićev odvjetnik: Moj klijent nije ni bio u bijegu

Petrovićev odvjetnik: Moj klijent nije ni bio u bijegu
1

Blažo Petrović, osumnjičen za aferu MIX, predao se u utorak. U bijegu je bio 8 mjeseci, a skrivao se u BiH, čije državljanstvo također posjeduje

VIDEO

Kontroverzni poduzetnik Blažo Petrović (47) predao se u utorak u 10.35 sati na zagrebačkom Županijskom sudu. Navodno je izašao iz taksija, ušetao u sud i javio se dežurnom pravosudnom policajcu. U 13.30 sati su ga prevezli u zatvor u Remetincu. Za njim je MUP raspisao tjeralicu zbog zloporabe položaja i ovlasti.
 - Moj klijent dragovoljno se predao istražnom sucu te je trenutačno u zatvoru u Remetincu - potvrdio je  odvjetnik Blaža Petrovića, Željko Žganjer. Kazao je kako očekuju da će ga istražni sudac što prije ispitati.
- On se ne smatra krivim i očekuje kako će i sud uvjeriti u svoju nevinost - objasnio je Žganjer. Dodao je da Petrović ni u jednom trenutku nije mislio bježati ni skrivati se te da je sudu od početka istrage bila poznata njegova adresa.
- Nema on gdje pobjeći. On je privatno i profesionalno vezan za Zagreb. Tu mu je obitelj, žena, djeca, poslovi - kaže Žganjer. Nije želio otkriti kad je točno njegov klijent došao u Hrvatsku kao ni zbog čega je čekao osam mjeseci da se javi sudu.
Podsjetimo, u akciji MIX policajci su uhitili suradnicu Blaža Petrovića i direktoricu tvrtke Morovnik, Vesnu Kvartuč (43). No policijski istražitelji tvrde kako je Petrović stvarni vlasnik firme. Terete ih da su od rujna 2003. do lipnja 2004. osmislili i realizirali više fiktivnih pravnih poslova s više fizičkih i pravnih osoba te tako protuzakonito pribavili 9.6 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...