Obavijesti

News

Komentari 213

Pezini vulgarni ispadi: 'Može mi se HDZ tek k**ca napušiti'

Pezini vulgarni ispadi: 'Može mi se HDZ tek k**ca napušiti'
1

Ante Pezo koji prima plaću 15.000 kuna, a ne radi ništa kaže da je potišten. Na prozivke za rastrošnost i uhljebništvo burno je reagirao na šefove, a uvjeren je da mu sve podmeću

VIDEO

Ante Pezo, bivši ravnatelj državne Agencije za plaćanje u poljoprivredi i trenutačni sindikalni povjerenik, kaže nam da je potišten i anksiozan jer mu ne daju baš ništa raditi iako je formalno pomoćnik ravnateljice i prima plaću od 15.000 kuna.

No onda se ipak razljuti kad ga pitamo o nekim stvarima jer je uvjeren da mu sadašnja HDZ-ova garnitura u biti podmeće.

- Neće me ušutkati lažima, a za ovu ljudsku mižeriju HDZ-ovsku i mižeriju imam poruku. Mogu mi se dobro k..ca napušiti - šalje nam SMS Pezo. I moli da ga citiramo. Minutu poslije stiže poruka: “Iako im k..ca nikad ne bih dao”. Ponovio je to nekoliko puta.

Uhljeb patnik: Plaćaju mi 15 tisuća kn i ni prstom ne mrdam
Uhljeb patnik: Plaćaju mi 15 tisuća kn i ni prstom ne mrdam

Jučer smo objavili Pezin put od ravnatelja do pomoćnika koji ne mora ništa raditi. U ugovoru je imao klauzulu da ga moraju zaposliti, a nakon smjene osnovao je podružnicu Novog sindikata, čiji je od ranije član. I postao teško smjenjivi sindikalni povjerenik. Matilda Copić, koju je postavio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić (HDZ), u ratu je s Pezom.

Jučer smo došli i do računa na kojima je vidljivo da je Pezo dok je bio ravnatelj kupio moderne i skupe aktovke. Jednu mu je Agencija platila čak 4117 kuna, a drugu 2752 kune. Sasvim solidna poslovna aktovka se može kupiti za 1000 do 1500 kuna.

- One su bile za moj ured, a jednu su ukrali nakon provale u auto - kaže Pezo, koji tvrdi da su takve poslovne torbe bile potrebne za dokumente.

Imamo i niz računa zagrebačkih restorana.

Primjerice, da je za svoj imendan častio u restoranu, a pravdao je to talijanskom delegacijom koje uopće tad nije bilo. Imaju račune i pravdane na makedonsku delegaciju koja je, navodno, došla nedjeljom. Na desetak računa su iznosi od 200 pa do 1800 kuna. Iz Agencije saznajemo kako je protiv Peze podnesena kaznena prijava za zlouporabe u poslovanju i korištenje novca u privatne svrhe. Pezo i dalje tvrdi da ništa nije kriv te da su sve to laži iako u pojedinačne račune nije ulazio.

- U mojemu mandatu je kroz Agenciju prošlo 24 milijarde kuna poticaja. Imamo svake godine tri revizije. Kad su me maknuli, naručili su i posebnu reviziju mojih računa te ništa nisu našli. U odnosu na prethodnicu iz HDZ-a, značajno sam srezao reprezentaciju i uveo pravdanje, a i snizio prostor najma. Sve mi podvaljuju - tvrdi pak Pezo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 213
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.