News

Komentari 7

Pfizer tuži radnicu, tvrde da je ukrala tajne podatke o cjepivu

Pfizer tuži radnicu, tvrde da je ukrala tajne podatke o cjepivu

Navodni materijali uključuju 'priručnik' od 24. rujna koji sadrži interne procjene i preporuke o Pfizerovom cjepivu protiv korone, Pfizerov odnos s njemačkim partnerom za cjepivo i prezentacije povezane s antitijelima i rakom

Tvrtka Pfizer tužila je dugogodišnju zaposlenicu zbog navodne krađe tajnih podataka, uključujući one o cjepivu protiv koronavirusa. Ta se zaposlenica planirala zaposliti u drugoj, konkurentnoj tvrtki, piše Reuters.

U tužbi koju je tvrtka protiv zaposlenice podnijela u utorak na saveznom sudu u San Diegu, Pfizer je rekao da je Chun Xiao Li prekršila svoj ugovor o povjerljivosti podataka jer je bez dopuštenja prebacila više od 12 tisuća datoteka na svoje osobno računalo i računalo koje joj je tvrtka dala na korištenje.

Navodni materijali uključuju 'priručnik' od 24. rujna koji sadrži interne procjene i preporuke o Pfizerovom cjepivu protiv korone, Pfizerov odnos s njemačkim partnerom za cjepivo i prezentacije povezane s antitijelima i rakom.

Kako navode iz Pfizera, pomoćnica direktora za statistiku Li je u više navrata pokušavala prikriti svoje tragove. 

Pfizer navodi da Li daje ostavku nakon 15 godina u tvrtki. Dodaju i da ima priliku zaposliti se u Xencor Inc., kalifornijskoj kliničkoj tvrtki koja se fokusira na liječenje raka i autoimunih bolesti. 

Pfizer je rekao da konkurentne tvrtke pokušavaju zaposliti njegove zaposlenike neumoljivo, osobito tijekom 2021. godine.

Ročište je zakazano za 9. prosinac.

Najčitaniji članci