Obavijesti

News

Komentari 38

Pijan vozio 120 km/h, zabio se u svadbenu kolonu i ubio dvoje

Ante Bigava (37) je 4. listopada 2014. izazvao nesreću u Crivcu kod Čavoglava u kojoj je poginuo mještanin Crivca Filip Svalina (82) i tada 22-godišnjii Dalibor Svalina. Bigavi je počelo suđenje...

VIDEO

Na splitskom Općinskom sudu u utorak je, gotovo tri godine nakon tragične prometne nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi,  počelo suđenje Anti Bigavi (37), zvanom Gale, iz Crivca.

Bigavu Općinsko državno odvjetništvo tereti da je 4. listopada 2014. godine, u 18.20, vozeći BMW s najmanje 1,45 promila alkohola u krvi, izazvao nesreću u kojoj su poginuli mještanin Crivca Filip Svalina (82) i tada 22-godišnji Dalibor Svalina koji se nalazio s Bigavom u vozilu.

Naime, njih su dvojica bili dio svadbene kolone, no nakon što je svadbena kolona krenula prema crkvi, Bigava je okrenuo automobil i pojurio u drugom pravcu velikom brzinom.

Po optužnici, na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, vozio je čak 120 km/h te je izgubio kontrolu nad vozilom i izletio izvan ruba kolnika na zemljano-travnatu površinu, piše Slobodna Dalmacija.

Doslovno je pomeo nesretnog 82-godišnjeg Svalinu koji se upravo vraćao od susjeda imenjaka prema svojoj kući udaljenoj pedesetak metara.

BMW je, nakon što je pregazio starca, udario u betonski ogradni zid dvorišta jedne kuće te se odbio preko voćnjaka u dvorište druge kuće, da bi na kraju pao na parkirani automobil BMW. Bigava je u nesreći bio teško ozlijeđen, a njegov suvozač Dalibor Svalina podlegao je zadobivenim ozljedama.

- Osjećam se krivim kako to optužnica navodi - skrušeno je rekao Bigava, kojeg zastupa odvjetnik Vinko Gulišija, koji je kazao kako u uvodnoj riječi nema što dodati jer je njegov klijent sve priznao.

Zatim je svjedočio Ivan Svalina (50), sin pokojnog Filipa, koji je u emotivnom iskazu rekao da je vidio pir i kolonu automobila te da je Bigava u svom BMW-u non-stop "šlajfao da se sve dimilo".

- On se okrenija i krenija suprotno od kolone i doletija je, ma bit će i 150 na sat. Vidija san ga kako je proletija kraj moje kuće. Odjednom se čula neka jaka buka i potrča san prema kući susida Filipa vidit šta je bilo, triba li kome pomoći. Vidija san BMW kako se popeja na vrh kuće i pa na drugi BMW koji je bija parkiran. Onda san vidija nogu na cesti i pitan susida čija je to noga, a on mi veli da je to mog oca koji je taman krenija kući i da ga je Bigava pokupija. Uvatija san se za glavu i otiša, šta san drugo moga - kazao je Ivan i u ime svoje obitelji kazao sutkinji Marisi Matić da ih najviše boli što se Bigava nakon nesreće nikad nije javio, ni ispričao, ni izrazio sućut.

- Najgore je šta nije nikad reka: "Oprosti, ubija san van ćaću!" Samo je triba biti čovik i do ovoga ne bi došlo. Kad je izaša iz zatvora, brat je priprema mater da bi on moga doći, a ona je tad rekla: "Nemojte mu ništa ružno reći!", a danas kad smo išli na sud, kazala je: "Nemojte ga, sinko, tužiti." Ma, ovo nije ni ljudski ni čovječanski i nije nama do toga da on ode u zatvor. Samo je triba biti čovik - prenio je Ivan stav obitelji pokojnog Filipa, donosi Slobodna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi