Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Pijani mistik ovisan o seksu: Carica mu je slijepo vjerovala...

Sibirski seljak Rasputin, predstavljao se kao iscjelitelj i vidovnjak. Ruski car i carica smatrali ga svetim čovjekom i božjim poslanikom. Carica je čak vjerovala da joj se Bog obraćao kroz njega...

Foto: IMDB
3 komentara

Povodom 100. obljetnice brutalnog smaknuća ruske carske obitelji Romanov donosimo vam specijal o dinastiji koja je Rusijom vladala čak 300 godina. Zadnji pripadnici dinastije, car Nikolaj II. i carica Aleksandra te njihovo petero djece skončali su 17.srpnja 1918. godine od boljševičke ruke.

Miljenik carice Aleksandre i ruskih plemkinja kontroverzni Grigorij Rasputin vodio je neobuzdan i razvratan život. 'Ludi monah' kako su ga protivnici posprdno zvali bjesomučno se opijao, orgijao i rijetko se prao.

Za jedne, on je bio  pravi Mesija, a za druge sam nečastivi. Za neke je bio i ostao pravi svetac, a za druge veliki mag. Jedni su ga smatrali iscjeliteljem i vidovnjakom, dok su ga drugi smatrali da je prevarant i razvratnik te optužili za zavjeru protiv carske obitelji Romanov i njihovo uništenje.

Foto: WIkipedia Rasputin u društvu carice i njezin djece

Rasputin je imao gotovo natprirodnu moć da utječe na um i volju mnogih ljudi, koju je koristio da ostvari utjecaj na ruski dvor i obitelj posljednjeg ruskog cara.

Liječio je bolesnog carevića

U vrlo kratkom vremenu postao jedan od najmoćnijih i najutjecajnijih osoba u Carstvu i osobni savjetnik cara Nikolaja II. i carice Aleksandre. To mu je uspjelo jer svojim posebnim moćima znao odagnati bol prestolonasljedniku Alekseju koji je bolovao od hemofilije. Čak ga je u više navrata spasio smrti. Nakon susreta sa Rasputinom dijete ne bi bilo izliječeno, ali bi bilo iscijeljeno. Dječak bi se nakon Rasputinovih seansi digao iz kreveta i to je bilo dovoljno da car i carica počnu Rasputina smatrati svojim duhovnim savjetnikom. Ubrzo se pokazalo da car nijednu odluku, uključujući i one najznačajnije političke odluke, nije više donosio bez Rasputina.

Wikipedia | Autor: Wikipedia Foto: Wikipedia Car Nikolaj II. Romanov

Rasputin je cara nazivao "otac", a caricu "majka". Carska obitelj je toliko vjerovala Rasputinu da se carica i njezine kćeri sve do svoje smrti, u smaknute su godinu i pol dana nakon njegovog ubojstva, nosili njegove slike na medaljonima.

Opčinjavao je ledenim magnetskim pogledom

Rođen je u Sibiru 1869. godine u siromašnoj seljačkoj obitelji. Brat i sestra su mu umrli. Sestra se utopila, a brat je umro od upale pluća.

Od najranijeg djetinjstva je bio sklon meditaciji i zatvaranju u sebe. Pokazivao je i sposobnost iscjeljivanja od raznih bolesti. Pričalo se da je bilo dovoljno samo da položi ruku na oboljelo mjesto kod ljudi ili životinja, a naročito konja i oni bi ozdravili.  Govorilo da krave daju više mlijeka kada su u njegovoj blizini.

Foto: WIkipedia

Imao je ledeni, magnetski pogled koji je opčinjavao sugovornike. Danas neki istraživači pretpostavljaju da je raspolagao naglašenim hipnotičkim sposobnostima koje su mu omogućavale da kontrolira ljude. 

Tvrdio da ga je Bog odabrao za posebnu misiju te je ostavio ženu i djecu i putovao Rusijom tvrdeći da 'u ime Boga' liječi bolesne , ali isto tako da može prizivati kišu u vrijeme suša. 

Orgijama do zore žene čistio od grijeha

Često sam sebe bičevao do krvi, sve radi 'očišćenja' grijeha, a najviše od svega je volio preobraćivati "grešnice" na način da bi ih silovao ili orgijao s njima do zore.. 

Rasputin koji je imao nezasitni seksualni apetit nije bio neugledan muškarac. Bio je snažan i visok čak 193 centimetra, magičnog pogleda i znao je vrlo lako uvjeriti žene da im je potrebno 'očistiti grijehe'. Naravno, to bi trebale napraviti u njegovom krevetu. Plemkinje su često bile 'grešnice' na kojima primjenjivao "ljubavni način oproštenja grijeha i pročišćenja".

Grigoriy Rasputin | Autor: Topical Press Agency Foto: Topical Press Agency
Mnoge žene su s oduševljenjem pisale u svojim dnevnicima o 'pročišćenju'. Ženama nije smetalo ni to što je bio nepismen i jeo rukama, a nije držao ni do higijene te se bjesomučno opijao. Jednom se pohvalio kako šest mjeseci nije presvukao donje rublje. Volio se družiti s prostitutkama s kojima se po cijele noći opijao i rano ujutro vraćao kući.

Njegova supruga Praskovija koju je oženio kad mu je bilo tek 18 godina tolerirala je njegova seksualne susrete s ostalim ženama odnosno nije vidjela ništa loše u tome. Ostala mu je vjerna do kraja. 'Ima on dovoljno za sve', jednom je rekla.

Foto: WIkipedia Rasputin sa svojom djecom

Otporan na smrt?

Rasputin je bio veliki protivnik rata, što iz moralnih razloga, što iz uvjerenja da će rat sigurno dovesti do političke katastrofe. Kad se Rusija uključila u rat prorekao je da će ruska vojska biti uspješna samo ako sam car preuzme komandu nad vojskom, što je zbog loše pripremljenog Nikolaja rezultiralo katastrofalnim posljedicama po Rusiju.
Kad je car tražio da Rasputin ode na front blagosloviti rusku vojsku, jedan od generala je rekao da će ga objesiti ako se slučajno pojavi. Njegov snažan utjecaj na carsku obitelj te glasine o njegovoj seksualnoj vezi s caricom dovele su do njegove čudne smrti.

Izbjegao je smrt kad ga je 1914. godine pokušala ubiti ruska seljanka Jina Guseva, koja mu je zabila nož u trbuh. Dogodilo se to u Sibiru, u njegovom rodnom selu u kojem je živjela njegova žena i djeca i koju je dolazio posjećivati kad nije bio na ruskom carskom dvoru. Jina Guseva je nakon probadanja Rasputina navodno uzviknula: “Ubila sam Antikrista!” Ipak, Rasputin od probadanja nožem nije umro, nego je pobjegao niz ulicu, a Jina je pojurila za njim nastojeći ga dotući. Odbio ju je tek udarcem štapa u lice, nakon čega se ona predala policiji. Proglašena je ludom i stavljena u azil za mentalno poremećene. Rasputin se brzo oporavio.

Poživio je još dvije godine, a onda ga je ubila grupa urotnika predvođena princom Feliksom Jusupovim, caričinim rođakom. Odlučeno je da se taj mračni čovjek zauvijek ukloni..A ni to nije bilo lagano, dobro su se svi namučili dok ga na kraju nisu dokrajčili.

Otrov na njega nije djelovao...

Prvo su pokušali otrovati ga vinom i kolačima punim cijanida i to količinom otrova koja je bila dovoljna da ubije petoro ljudi. No, otrov nije djelovao. Iako je jeo otrovne kolače i pio otrovno vino, Rasputin nije pokazao znakove trovanja. Zbunjeni i uspaničeni knez Jusupov počeo je zatim pucati u njega iz neposredne blizine. Rasputin je pao na pod naizgled mrtav. Nakon nekoliko minuta ustao je, udario kneza Jusupova i pokušao pobjeći. Ostali su ga zatim uhvatili, istukli palicama, ispalili u njega još metaka, zavezali, te ga bacili u hladnu rijeku Nevu. 

Foto: WIkipedia

Kada je Rasputinov leš pronađen ustanovljeno je da smrt nije nastupila od otrova i metaka, niti od udaraca po glavi, već od davljenja?! Naime, pluća su mu bila ispunjena vodom, što je pokazalo da nije bio mrtav i da je pružao otpor sve dok se nije utopio.

'Ako mene ubiju i vi ste gotovi..'

Prije smrti Rasputin je poslao pismo caru Nikolaju u kojem mu je napisao da će ako njega zavjerenici ubiju, cijelu carsku obitelj ubiti ruski narod. Odnosno ako ga ubije običan čovjek, onda će carska obitelj preživjeti, no ako ga ubije netko iz plemićkih krugova, carska će obitelj biti pobijena tijekom sljedeće dvije godine. Još je dodao da tada ni jedan plemić neće živjeti u Rusiji najmanje 25 godina. Rasputin je ubijen 30. prosinca 1916. a carska obitelj je dva mjeseca kasnije svrgnuta s trona. Smaknuti su 17.srpnja 1918. godine.

Osim što su boljševici pogubili cijelu obitelj Romanov iskopali su i oskvrnuli Rasputinov grob te zapalili njegove ostatke

Feliksa Jusupova je nakon Rasputinove smrti car prognao na imanje udaljeno stotinama kilometara od prijestolnice ali je princ uspio preživjeti revoluciju i dolazak boljševika na vlast. Njegova obitelj ostatak života provela je na jugu Francuske.

Tema: History

Možda vas zanima i ovo:
Message