Obavijesti

News

Komentari 33

Pijavice i olujni vjetrovi čupali stabla, valovi potapali brodove

Pijavice i olujni vjetrovi čupali stabla, valovi potapali brodove
44

U nedjelju navečer orkansko nevrijeme pogodilo je Novigrad, Umag i Buje. Tuča veličine oraha padala je u Umagu. U Zadru su veliki valovi nanosili kamenje po cesti

VIDEO

Nevrijeme koje je u nedjelju nešto prije podneva zahvatilo Istru prouzročilo je stanovnicima probleme. Zbog udara groma izbilo je nekoliko manjih požara. Zabilježeno je nekoliko manjih požara na Učki, zatim u selu Šverki kod Umaga gdje su se zapalile bale sijena i u Rogovićima kod Poreča gdje je grom udario u stablo. Zbog iskrenja električnog stupa, na potezu od Vodnjana prema Šalveli, izgorjelo je oko 500 četvornih metara trave. Udar groma izazvao je manji požar u selu Glavica kod Sv. Petra, a u Lindaru je izgorjelo oko 10 hektara raslinja. 

Na ribarskom molu u Umagu su potopljena 15-metarska ribarica Katarina i više barki. Ulice Umaga su bile prekrivene ledom što je izazvalo kaos u prometu. Na jedan automobil su u vožnji pala dva stabla. Srećom, vozač i putnici su neozlijeđeni. U Bujama je nestalo struje, a u Umagu su udari groma izazvali i više manjih požara, javlja iPress.

Olujno nevrijeme poharalo je i Veli Lošinj. Jak vjetar praćen tučom i kišom rušio je stabla, a neka su završila na parkiranim automobilima. 

Nevrijeme je u Zadru donijelo ogromne valove koji su prouzročili materijalnu štetu - od nabacanog kamenja na cestu, do potopljenih brodova. Zadarska policija u nedjelju je imala pune ruke posla. Oko 14 sati se na otok Maun nasukao gumenjak u kojemu je bilo deset ljudi. Pomoć su im pružili pomorski policajci koji su ih smjestili na službeni brod, a gumenjak su oteglili u luku u Povljani na Pagu. 

Dok su spašavali ljude s gumenjaka na otočiću Mali Brušnjak policajci su uočili nasukanu jahtu, kojom je upravljao Nijemac (48). S njim je bilo još pet ljudi. Svi su u gumenjaku dotegljeni do luke Šimuni na Pagu. 

A, nešto prije ponoći mještanin Mandri, također na Pagu, policiji je dojavio da se u uvali Girinica nasukala jedrilica u kojoj je bilo devetero Čeha. Nitko nije ozlijeđen, osim što je 45-godišnji zapovjednik jedrilice bio pijan pa nad njim postupak provodi Lučka kapetanija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...