Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
50 komentara

Pilili ga i utovarivali četiri sata: Bor grdosija stiže na glavni Trg

Neslužbeno smo doznali da je vlasnik bor posjekao jer su njegovi korijeni počeli podizati temelje obiteljske kuće. Koliko je bor star, ne znaju točno reći ni susjedi...

Zagreb: Donirao 20-metarski bor iz svog dvorišta koji će ukrašavati Jelačićev trg tijekom blagdana
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
50 komentara

Prvo su ga pilili. Zatim ga zakačili na veliku dizalicu. Polako su ga potom postavili na prikolicu. Operacija ‘bor’ trajala je puna četiri sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE VIDEO:

Promet je u zagrebačkoj ulici Graberje bio je danas zatvoren četiri sata dok su se radnici Zrinjevca borili s grdosijom visokom 20 metara. Smjestili su ga, a onda je bor krenuo na konačno odredište - Trg bana Josipa Jelačića. Zagrepčanin koji je želio ostati anoniman stablo staro više od 50 godina darovao je Zagrebu kako bi ga okitili na središnjem zagrebačkom trgu.

Neslužbeno smo doznali da je bor posjekao jer su njegovi korijeni počeli podizati temelje obiteljske kuće. Koliko je star, ne znaju točno reći ni susjedi.

Procjenjuju da ima više od 50 godina. Iako iz Grada Zagreba još ne puštaju u javnost službene informacije o predbožićnom ukrašavanju, saznali smo da će se divovsku bor kititi u subotu, dan prije nego što će se upaliti prva adventska svijeća. Podsjetimo, lanjski bor na Trg bana Jelačića stigao je iz Dubrave.

Bio je visok 17 metara i težio četiri tone. Donirala ga je obitelj Krešić.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message