Obavijesti

News

Komentari 442

Pilot uspio iskočiti: Vojni avion srušio se u polje kraj Lomnice

Pilot uspio iskočiti: Vojni avion srušio se u polje kraj Lomnice
33

Svjedoci su vidjeli kako se zrakoplov zapalio u zraku. MIG-om je pilotirao pukovnik Stanko Hrženjak koji nije ozlijeđen. Zrakoplov je imao problem sa stajnim trapom...

VIDEO

Borbeni zrakoplov MIG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane srušio se danas u 14.47 sati između Gradića i Donje Lomnice , kod Industrogradnje, nedaleko od Velike Gorice. Radi se borbenom zrakoplovu oznake 121 kojim je pilotirao pukovnik Stanko Hrženjak.

Pokretanje videa...

snimio čitatelj VIDEO

Pilot je uspio na vrijeme iskočiti te je preživio. Svjedoci pričaju da je izgledao neozlijeđeno, samo da je malo šepao . Pri svijesti je prevezen u bolnicu na liječnički pregled.

Prema prvim informacijama, došlo je do zatajenja stajnog trapa i zapaljenja zrakoplova . Zrakoplov je pao na nenaseljeno područje, priopćili su iz MORH-a .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čitatelji 24sata javljaju kako je zrakoplov nekoliko minuta jako nisko letio iznad Velike Gorice koju je preletio nekoliko puta. Neki su vidjeli kako se avion zapalio u zraku te da ga je pratio drugi MIG. Dio aviona pao je u dvorište obiteljske kuće. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

- Bio sam u kokpitu i vidio ga kad je preletio pokraj tornja da mu potvrde jesu li kotači vani, nažalost jedan od glavnih nije bio. Sedam minuta kasnije se pilot katapultirao, a avion se srušio u nenaseljeno područje, kojih 1 km od praga piste 05 - napisao je na svom Facebook profilu Ivan Batušić , jedan od djelatnika Zračne luke Zagreb.

Zrakoplov MIG-21 (121) bio je na obilježavanju akcije Oluja u Zadru , gdje su se na Danima otvorenih vrata mogli i razgledati. Također je prelijetao nad Kninom tijekom prijepodnevne svečanosti.

Pokretanje videa...

Bogdan Blotnej/24sata VIDEO

Podsjetimo, prije nešto više od mjesec dana u zrakoplovnu bazu Ratnog zrakoplovstva na Plesu je s remonta u Ukrajini stiglo sedam MIG-ova 21 . Ovaj koji se danas srušio nije bio među njima već se radi o zrakoplovu koji je zadnji put bio na remontu prije 12 godina u Rumunjskoj.

Čim su MIG-ovi došli s remonta počele su kritike. Navodno ni jedan nije bio u potpuno ispravnom stanju, a nekima je procurilo gorivo i hidraulika. Veći incident zbio se početkom srpnja kada su se pilotu na MIG-u s brojem 134 ugasili motori na 13.000 metara. U zadnji čas je uspio upaliti motore i sigurno spustiti zrakoplov.

Prije četiri godine, u rujnu 2010. , tijekom izvođenja vojne vježbe pala su dva borbena zrakoplova MIG 21 na području Plaškog. Piloti su preživjeli, ali je teško ozlijeđena žena koja je radila na polju, a koju je pogodio komad aviona.

>>> Uskoro više...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 442
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje