Obavijesti

News

Komentari 10

Piloti poručili: Dobro smo, hvala vam svima na brizi

Piloti poručili: Dobro smo, hvala vam svima na brizi
5

Igor Trošelj i Marijan Kudlik završili su školu za pilota. Kudlik je dio lovačke eskadrile i uspješan je u skijaškom trčanju u kojem je 2010. pobijedio

VIDEO

Igor Trošelj i Marijan Kudlik, koji su se spasili nakon pada MIG-ova već su duže vrijeme piloti. U MORH-u ističu kako su obojica dobri i iskusni piloti. Dvojica pilota su iz bolnice su preko državnog tajnika Željka Goršića poručili kako se osjećaju dobro. Zahvalili su svim kolegama na brzoj intervenciji te su rekli kako će i dalje obavljati svoje obveze kao vojni piloti, piše Večernji list. Jedan pilot je prema pisanju Jutarnjeg sam ušetao u bolnicu, dok je drugi bio na nosilima. Satnik Igor Trošelj, koji se uspio katapultirati iz MIG-a, bio je među mladim pilotima polaznika 1. naraštaja. Završio je preobuku za let borbenim zrakoplovima. Radilo se o tipu zrakoplova MIG-21. Sredinom studenog 2005. godine u Puli, Trošelj je izveo svoje prvo bojno gađanje raketama zrak-zrak. Nakon svog uspješnog prvog raketiranja Igor nije mogao sakriti zadovoljstvo, piše Hrvatski vojnik.
- Ovo je trenutak kad dječak postaje muškarac. Sretan sam što je sve prošlo dobro i što mi je sve išlo po planu. Mi zrakoplovci uvijek kažemo da ono što na zemlji znamo za pet u zraku znamo za tri, iako se ja uvijek trudim i u zraku biti za pet - rekao je tada ushićeni Trošelj. Dodao je kako je za njega to bio san kao i za sve one koji su se odlučili posvetiti ratnom zrakoplovstvu. Tada je rekao kako je prije leta osjećao napetost, ali onu pozitivnu, adrenalinsku. Trošeljov kolega natporučnik Marijan Kudlik iz Delnica je osim dobrog pilota i strastveni sportaš. Ove godine Marijan je u Delnicama pobijedio u skijaškom trčanju na 13. prvenstvu OSRH. Do školovanja za pilota bio je aktivni skijaš-trkač kluba 'Goranin'. Kudlik se 1997. godine povukao zbog karijere pilota lovca. Natporučnik Kudlik je dio lovačke eskadrile 91. ZB.
- Čuvam hrvatski zračni prostor i nadam se da će tako i ostati - izjavio je Kudlik za časopis Hrvatski vojnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...