Obavijesti

News

Komentari 200

Piromanka se brani: Zapalili su mi dom, pa sam ja htjela njihov

Piromanka se brani: Zapalili su mi dom, pa sam ja htjela njihov
3

Djevojka (25) je osumnjičena da je u nedjelju oko 20 sati u Brgudu na benkovačkom području namjerno izazvala požar suhe trave. Bila je motivirana nacionalnom mržnjom prema Srbima

VIDEO

Dolijala je piromanka (25) koja je zapalila dobar dio Zadarske županije. Uhitili su je u srijedu zajedno s još jednom djevojkom, ali kako ona nije dovedena u vezu s potpaljivanjem, puštena je na slobodu.

Policajci iz Benkovca i zadarske policijske uprave nakon kriminalističke obrade osumnjičili su je da je u nedjelju oko 20 sati u Brgudu na benkovačkom području namjerno izazvala požar suhe trave, a vatrena stihija  potom se proširila na velik dio benkovačkog područja. 

- Požar još nije u potpunosti ugašen, a materijalna šteta i ukupna opožarena površina biti će naknadno utvrđene. 25-godišnjakinja je uz kaznenu prijavu za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti u svezi zločina iz mržnje privedena pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske - kažu u zadarskoj policiji. 

Djevojka je bila motivirana nacionalnom mržnjom prema Srbima. Policajcima je navodno sama priznala da je suhu travu zapalila u Brgudu jer tamo živi srpsko stanovništvo. Bila je revoltirana time što je njezin dom bio zapaljen u Domovinskom ratu, koji je završio prije 22 godine.  Na ispitivanju je kod državnog odvjetnika, a nakon toga vjerojatno će je privesti sucu istrage koji će odlučiti hoće li je pritvoriti. 

Kako saznajemo, djevojka ima nekih psihičkih problema, mada ne i liječničku dijagnozu pa je moguće da se nad njom zatraži psihijatrijsko vještačenje.

Požari koje je izazvala još nisu ugašeni. Domovi ljudi obranjeni su nadljudskim naporima vatrogasaca i vojnika iz zadarske, ali i drugih županija koje su priskočili u pomoć u smirivanju vatrenog pakla koji je napravio ogromnu štetu koja se još ne može ni procijeniti. Neke su građevine nagorjele. Gašenje je  opasno zbog minskih polja koja još nisu razminirana. Zato gasitelji nisu mogli krenuti prema vatri nego su mogli polijevati samo s rubova požarišta, a kanaderi i air tractori nisu mogli izlijevati more iz zraka jer je pilotima i samim avionima prijetila opasnost od eksplozija koje su se često čule sa spaljene zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa