Obavijesti

News

Komentari 0

Pisma Sandri: Oni snagu crpe iz vlastite nesreće...

Pisma Sandri: Oni snagu crpe iz vlastite nesreće...
9

Stolnotenisačici Sandri Paović, svi čitatelji žele isto - da što prije izađe iz bolnice u Francuskoj te da ne prestane sa svojom životnom borbom

VIDEO

ANTEA KATIĆ (25) - Ovo je prilika da pokažeš da si nepobjediva
Uvjerena sam da ćeš uz ljude u svojoj blizini, koji te svim srcem vole i žive za svaki tvoj, pa i najmanji uspjeh, te uz tvoj borbeni natjecateljski duh svladati svaku teškoću. Izazov koji je pred tobom je golem i nitko ga ne može svladati osim tebe. Ovo je samo jedna nova prilika u životu da pokažeš sebi koliko si doista snažana i nepobjediva, dio je pisma Anteje Katić (25), kojoj je 2002. godine za božićne praznike lokomotiva odrezala ruku i nogu. Nije se predala. Završava drugi fakultet, udala se i rodila sina, što je također napisala Sandri.
- Ne smatram nikakvom posebnom snagom, nego čistom Božjom milošću, to što sam uspjela ostati usredotočena na ono pozitivno u cijeloj tragediji, a to je - živa sam i sve je još uvijek moguće - naglasila je Antea. Napisala je da s tugom i suosjećanjem prati njenu priču. Pismo je završila s: “Glavu gore i hrabro kreni u nove pobjede”.

Anteji Katić je 2002. godine lokomotiva odrezala ruku i nogu. Nije se predala. Završila je drugi fakultet, udala se i rodila sina.

MATIJA GREBENIĆ (17) - Bori se, nemoj klonuti jer je život lijep
Iako ti se trenutačno sve čini beznadno, svi znamo da si bila, da jesi i da ćeš biti najbolja. Nemoj klonuti duhom jer mi smo uz tebe, a život ide dalje i lijep je. Zapamti da imaš puno prijatelja i poznanika koji su ti spremni pomoći. Zbog njih, kojima je stalo do tebe, nastavi se boriti, napisao je stolnotenisačici Sandri Paović mladi plivački prvak Matija Grebenić (17) iz Zagreba. Zbog koštane deformacije ruku i nogu teško se kreće pa hoda pomoću proteza. Prije se kretao isključivo u invalidskim kolicima jer su proteze bile preskupe. No plivanjem se bavi od šeste godine i višestruki je osvajač zlatne medalje. Trenira šest puta na tjedan po dva sata na bazenu Utrine, a uz to vježba i tri puta na tjedan u teretani. Vjeruje u sebe, a kroz vodu se kreće kao svaki vrhunski plivač. Ove ga godine čeka novo svjetsko i europsko prvenstvo.

Matija Grebenić se zbog koštane deformacije ruku i nogu kretao isključivo invalidskim kolicima. Unatoč tome šest puta na tjedan trenira plivanje.

MARTINA VOJNIĆ (21) - Nemoj odustati, i ja sam proživjela isto
Bori se za svoj život jer ćeš jednog dana biti ponosna na sve što si prošla. Mene su izvukle upornost i želja da postanem opet ona stara. Tako ćeš i ti uspjeti, napisala je Sandri u pismu Martina Vojnić (21) iz Pule. Ona je kao trogodišnja djevojčica istračala pod auto. U komi je bila pet dana, a iz bolnice je izašla nakon pola godine. Zbog izlijevanja krvi u mozak dio mozga nikad se nije oporavio. Lijeva strana tijela joj je tri puta slabija od desne. Danas je na drugoj godini Akademije likovnih umjetnosti, trenira veslanje i poručuje Sandri da zato što je sportašica vjeruje da će se oporaviti te da u ovoj životnoj bitki pobjeđuje onaj koji da sve od sebe.

Martinu Vojnić udario je auto kao trogodišnju djevojčicu. Bila je u komi, a zbog izlijeva krvi u mozak lijeva strana tijela joj je slabija od desne. Studira na Akademiji likovnih umjetnosti i trenira veslanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...