News

Komentari 1

Pismo Košića nadbiskupu Kijeva: Dobro ste nam došli

Pismo Košića nadbiskupu Kijeva: Dobro ste nam došli

Sisački biskup Vlado Košić uputio je u nedjelju pismo podrške i solidarnosti s ukrajinskim narodom velikom nadbiskupu Kijeva Sviatoslavu Ševčuku

Poručio je da se Hrvatska priprema za izbjeglice iz Ukrajine i da se mogu osjećati dobrodošlima, priopćeno je iz Sisačke biskupije.

"Sjećajući se našeg susreta i razgovora u rujnu prošle godine na Europskom euharistijskom kongresu u Budimpešti gledam i slušam ovih dana strašne vijesti iz vaše domovine Ukrajine. Sve me to jako podsjeća na agresiju koju smo i mi pretrpjeli 1991. - 1995. godine. Hrvati su bili i malobrojniji i slabo naoružani, ali su uz Božju pomoć opstali i obranili se", napisao je Košić.

Tomu se, dodao je, nadam i za vaš ukrajinski narod koji smo mi uvijek doživljavali kao prijateljski i bratski narod. "I za to se žarko Bogu molim".

Košić je napisao i da se u Hrvatskoj, putem Caritasa, skuplja pomoć za Ukrajinu. "I što je mislim sada važno, pripremamo se za izbjeglice koje želimo primiti jer imamo iskustvo što to znači biti protjeran iz svoga doma. Dobro ste nam došli dok god ovo ludilo rata ne prođe", napisao je Košić.

Rekao je i da će se na poziv pape Franje na Čistu srijedu posebno moliti i postiti za mir u Ukrajini. "Pozivam svećenike i vjernike da to činimo čitave Korizme", dodao je u pismu biskup Košić.

<<< LIVE događanja i bitku za Kijev pratite OVDJE

Najčitaniji članci