Obavijesti

News

Komentari 50

Pistorius je odvratni lažljivac, a bili smo mu spremni oprostiti

Pistorius je odvratni lažljivac, a bili smo mu spremni oprostiti
10

Jednoga dana kada skupim snage, pitat ću ga 'Zašto? Zašto si ubio moju predivnu Reevu?', rekla je njezina sestra Simone. Obitelj je šokirana njegovom arogancijom

VIDEO

Sestra ubijene Reeve Steenkamp, Simone (48), dala je ekskluzivni intervju za Daily Mail u kojem je otkrila kako su bili spremni oprostiti Oscaru Pistoriusu do početka suđenja. Sada su se stvari promijenile. Dok on neutješno jeca i povraća na suđenju za ubojstvo svoje djevojke na Valentinovo prošle godine, Simone kaže:

- On je odvratni lažljivac! - rekla je i dodala kako je uvjerena da uživa u svoj pažnji koja mu je sada pružena. 

Atletičar je priznao krivicu za ubojstvo, ali tvrdi da je mislio da je uljez. Do sada suđenje ne ide u njegovu korist jer su brojni svjedoci već rekli kako su čuli njezin vrisak nakon tri pucnja. Zatim je pucao još jednom.

Reevina obitelj dostojanstveno prati suđenje promatrajući lice ubojice. Međutim, suze im neprestano teku niz lice. U njihovom domu u Port Elizabethu svi su ljuti. Reevin otac imao je moždani udar nakon tragedije i prati suđenje od kuće. Simone kaže kako se svakodnevno 'muči' gledajući prijenos na televiziji, a zakleo se kako će doći na jedno ročište kako bi pogledao Pistoriusa u oči.

Iako su prije suđenja nudili oprost, sada su uvjereni kako paraolimpijac samo pokušava spasiti vlastitu kožu i izbjeći doživotni zatvor.

- Pokušava uvjeriti sud da su bili bliski i da je mario za nju, ali to nije istina - Simone je to zaključila na samom početku suđenja. Kaže kako je tek onda vidjela koliko je zapravo arogantan. Ona nije ni znala da su skupa jer je to trajalo jako kratko. Reeva je sve pričala majci, a ona nije znala da je par planirao kupiti kuću što Pistorius sada tvrdi.

Simone se nakon ubojstva vratila iz Engleske kako bi bila s roditeljima. 

- Dok nisam ušla u sudnicu, mislim da mi nije bilo sasvim jasno da je Reeva mrtva. Kada sam to konačno spoznala, uništilo me - rekla je. Dovoljno je poznavala svoju sestru da je uvjerena da bi vrištala. Reeva je bila vrlo odlučna, vrlo glasna. 

- Vjerujem da je ona vrištala i da je on znao da je to ona kada je pucao. Vjerujem da su se svađali i da je on nesiguran, nepredvidivi čovjek koji nije mogao podnijeti da ga ona ostavi  - kaže Simone dragajući Reevinog psića Mobyja. 

Bila je divna, otvorena djevojka koja je govorila o svojim osjećajima. Svi su je voljeli, bila je mezimica. Obitelj se strašno ponosila kada je diplomirala pravo, a podržavali su je i kada je odlučila baviti se manekenstvom.

Cijeli život živjela je u ljubavi. Fotografije fizičkih ozljeda koje je pretrpjela, sasvim su shrvale obitelj. 

- Ne mogu razmišljati o njezinim posljednjim trenucima - rekla je Simone i dodala:

- Jednoga dana kada skupim snage, pitat ću ga 'Zašto? Zašto si mi ubio moju predivnu Reevu?'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"