Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Piton ilegalac iz Srbije htio se 'prošvercati' u prtljažniku busa

Burmanskog pitona, dugačkog dva metra, pronašli su u torbi na autobusnoj stanici u Pančevu u Srbiji. Torba sa zmijom trebala je otputovati do Herceg Novoga

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
6 komentara

Kontrolori Auto-transportnog poduzeća neugodno su se iznenadili kad su vidjeli da se torba koju su stavili u prtljažnik miče. Naime, jedan čovjek je zamolio vozača da prevoze torbu u Herceg Novi. Kad su otvorili torbu vidjeli su ogromnog pitona. 

 - Nije bilo panike na stanici jer je jako malo ljudi primijetilo da u torbi imamo dva metra dugog pitona - ispričao je Voja Savičić iz Auto-transportne tvrtke.

Policija je vlasnika pitona pronašla u Crnoj Gori gdje je trebao dočekati svoju zmiju. Uhitili su i čovjeka koji je pitona smjestio u bus.

Pitona su smjestili u Beogradski zoološki vrt gdje je brigu za njega preuzeo hranitelj zmija, piše Blic

- Zmija je u odlučnom stanju, koža joj je dobro očuvana. Mirna je, vidi se da je navikla na kontakt s ljudima i da se s njom radilo - rekao je Aleksandar Rakočević. Dodao je da pitona još nisu nahranili, već čekaju da se zmija malo prilagodi novom okruženju.

Burmanski piton je od 1. lipnja ove godine stavljen na međunarodnu CITES listu strogo zaštićenih vrsta životinja, što znači da se ova zmija u posljednja dva mjeseca mogla nabaviti samo ilegalnim putevima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message