Obavijesti

News

Komentari 89

Pjesnik tvrdi: Policija me uhitila i brutalno su me tukli u postaji

Pjesnik tvrdi: Policija me uhitila i brutalno su me tukli u postaji
1

Milan Maćešić (53) priznaje da je pijan vozio bicikl kada ga je u subotu zaustavila policija u Otoku kod Vinkovaca. Priča da su ga u postaji udarali šakama u glavu...

VIDEO

Policija je u subotu navečer u policijskoj postaji u Otoku, nedaleko od Vinkovaca, brutalno pretukla pjesnika Milana Maćešića (53). Tako je u oštrom prosvjedu napisala Nadežda Čačinović, predsjednica hrvatskog P.E.N. Centra čiji član je upravo Milan Maćešić.

U iskazu P.E.N. Centru, na kojeg se poziva Nadežda Čačinović, Milan Maćešić je naveo da je bio "žrtva policijske brutalnosti - višestrukih i nikakvim agresivnim ispadom izazvanih udaraca šakama u glavu od strane dvojice policijskih službenika u policijskoj postaji Otok". 

S obzirom na to da sam bio prilično pijan, policija je i mene i bicikl dovezla u postaju

Policija je Maćešića privela u policijsku postaju u subotu kasno navečer, između 22 i 23 sata, zbog prekršaja u prometu. Prema vlastitom priznanju, "pijan je vozio bicikl". Neslužbeno saznajemo da je Milan Maćešić imao više od 2,9 promila alkohola u krvi.

- S obzirom na to da sam bio prilično pijan, policija je i mene i bicikl dovezla u postaju. Prema njima nisam pokazivao nikakvu agresivnost. Ne znam čime su bili isprovocirani, ali obojica su me iz čista mira udarili šakama u glavu! Potom su me vodili na vađenje krvi u bolnicu, a poslije toga na triježnjenje na Bajakovo - ispričao je Milan Maćešić.

Prema njima nisam pokazivao nikakvu agresivnost. Ne znam čime su bili isprovocirani, ali obojica su me iz čista mira udarili šakama u glavu!

Priznao je da se oglasio dva dana kasnije, jer "nije mogao doći k sebi od šoka zbog svega što su mu napravili", a i fizički nije bio u mogućnosti "prevaliti veću udaljenost od sobe do kupaonice".

- Sad sam u bolnici, gdje radim liječničke pretrage, a odmah nakon toga idem na psihijatrijski pregled zbog ponižavanja i vrijeđanja, priča Milan Maćešić.

U P.E.N. Centru misle da "čin nasilja službenih osoba nad pojedincem predstavlja grubi nasrtaj na dostojanstvo i osnovna ljudska prava svakog građanina", te traže "hitno očitovanje nadležnih o slučaju, da se istraže okolnosti ozljeđivanja i kazne počinitelji ako se utvrdi da je došlo do prekoračenja policijskih ovlasti i kršenja ljudskih prava".

U policiji su najavili službeno očitovanje tijekom dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 89

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti